Rețete delicioase
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Top 3 retete de toamna pe care trebuie sa le incerci

Vineri, 12.09.2014
de Adelina Ion

Toamna este un anotimp foarte ofertant atat in fructe si legume, cat si in feluri de mancare pe care le putem pregati pe baza acestora. Daca vrei sa te delectezi cu mancaruri de sezon gustoase fara a pierde mult timp in bucatarie, iti propunem sa incerci trei dintre cele mai usoare retete de toamna. Rezultatul va fi o desfatare pentru papilele tale gustative si ale celor ce vor avea privilegiul sa guste din preparate.

Afla cum se prepara vinetele umplute, salata de dovleac si quiche-ul de conopida - trei dintre cele mai apreciate retete de toamna.

Locul 3 retete de toamna: vinete umplute

Ingrediente:

- 75 gr parmezan ras;

- 2 vinete;

- 3 ardei (rosu, galben si verde);

- 1 dovlecel;

- 6 rosii cherry;

- o ceapa;

- 100 ml vin alb 

- 2 catei de usturoi;

- busuioc, oregano, patrunjel.

Iata cum se prepara una dintre cele mai usoare retete de toamna:

Taie vinetele in doua pe lungime, stropeste-le cu ulei de masline si adauga sare grunjoasa, dupa care coace-le 15-20 de minute in cuptorul incalzit in prealabil. Intre timp, taie cuburi dovleceii si ardeii si toaca ceapa si usturoiul. Pune-le intr-o tigaie si adauga peste ele sare, piper, patrunjel, busuioc si oregano. Caleste-le in foarte putin ulei timp de trei-patru minute. Dupa ce vinetele s-au copt, scoate-le din cuptor si scobeste-le, iar miezul toaca-l si amesteca-l cu legumele. Cu aceasta compozitie umple jumatatile de vanata, presara parmezan ras, apoi introdu-le iarasi la cuptor.

Aceasta reteta de toamna presupune si pregatirea unui sos de rosii special: in putin ulei de masline, caleste ceapa taiata fin, apoi adauga rosiile cherry taiate cubulete, o lingura de pasta de tomate, vinul alb, sare si piper. Lasa sosul sa fiarba cateva minute, iar spre sfarsit adauga busuioc si oregano. Asezoneaza vinetele umplute cu acest sos si serveste-le calde.

Pofta buna!

Locul 2 retete de toamna: salata de dovleac

Ingrediente:

- 500 gr dovleac;

- 3 dovlecei;

- 2 cepe;

- o cutie de rosii decojite;

- 100 ml vin alb;

- cativa mieji de nuca;

- cateva boabe de rodie; 

- 3 linguri de ulei de masline;

- sare si piper dupa gust.

Iata cum se prepara aceasta reteta de toamna:

Taie in cuburi mici dovleacul, cei trei dovlecei si rosiile decojite. Apoi, toaca ceapa si adaug-o peste dovleac. Pune-le impreuna la calit in ulei de masline timp de 5 minute, pana se inmoaie, amestecand din cand in cand. Dupa aceea, adauga in tigaie cuburile de rosii, sare si piper si amesteca-le bine. In fine, toarna si vinul alb, apoi acopera tigaia si lasa totul sa fiarba timp de 20 de minute la foc mic. La capatul celor 20 de minute, adauga si dovleceii si mai lasa inca 10 minute la fiert. Dupa ce s-au scurs si cele 10 minute, rastoarna continutul tigaii intr-un bol si, dupa ce s-a racit, introdu-l la frigider pentru o ora. Adauga acum miejii de nuca si boabele de rodie. Acest preparat poate fi servit ca atare, insa savoarea lui este amplificata daca il servesti pe felii de paine prajita frecate cu usturoi. 

Pofta buna!

Locul 1 retete de toamna: quiche de conopida

  

Ingrediente:

- un aluat de tarta pe care il poti lua din comert sau il poti prepara chiar tu;

- o conopida mica;

- 100 gr de bacon afumat;

- 100 gr de parmezan;

- o cutie cu ciuperci;

- 20 gr de unt;

- 2 oua;

- 100 ml de smantana;

- nucsoara;

- sare si piper.

Iata cum se prepara una dintre cele mai speciale retete de toamna:

Mai intai, asaza aluatul intr-o forma speciala de tarta si coace-l aproximativ 10 minute in cuptorul incalzit in prealabil. Pune untul intr-o tigaie, lasa-l sa se incinga, dupa care adauga baconul si ciupercile taiate cubulete. Intre timp, bate ouale impreuna cu smantana, adauga parmezanul, doua varfuri de cutit de nucsoara, sarea si piperul. In aluatul copt, presara buchetele de conopida, apoi baconul si ciupercile si toarna sosul de smantana. Presara parmezanul ras, apoi baga quiche-ul in cuptorul incins. Quiche-ul se coace in aproximativ 20 de minute si poate fi servit atat cald, cat si rece. Aceasta reteta de toamna este foarte hranitoare si, totodata, foarte satioasa, putand fi consumata, din acest motiv, ca fel unic.

Pofta buna!

Tu ce alte retete de toamna cunosti si obisnuiesti sa pregatesti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoie de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!