Rețete delicioase
Înapoi la

Vinete pane de post

Vinete pane de post

Viorica Ghinea, redactor

Sorin Vlad

Articol revizuit de Sorin Vlad

Specialitate
Blogger culinar
Despre
Sunt blogger culinar din 2015. Bucataria pentru mine este o pasiune si este locul in care ma retrag dupa o zi grea la munca. Este posibil ca si pregatirea mea de chimist sa fi facut apropierea mai usoara de gastronomie, fiindca in mare parte...
Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Rețete la tigaie
Vinete pane de post

Caracteristici

Vinetele pane pot fi transformate intr-o gustare de post delicioasa, chiar daca renunti la ouale din aluatul clasic. Reteta este simpla si la indemana oricui. Nu trebuie sa-ti faci griji in privinta gustului, deoarece vinetele vor iesi delicioase fara sa fie nevoie sa adaugi prea multe condimente.

Afla ce sosuri poti sa pregatesti pentru ca preparatul sa iasa minunat!

Ingrediente necesare pentru vinete pane de post

  • 2-3 vinete
  • 3 linguri de faina
  • piper
  • sare
  • ulei
  • 2 linguri de mustar clasic sau dulce (optional)

Iata cum poti sa prepari vinete pane de post

  1. Se spala vinetele si se taie rondele sau pe lungime, de preferat felii cat mai subtiri, deoarece se fac mai repede. Se presara sare pe feliile de vinete si se lasa la scurs 30-40 de minute.
  2. Intre timp, se prepara un sos din faina, apa, sare, piper si mustar. Acesta trebuie sa aiba o consistenta mai groasa decat aluatul pentru clatite.
  3. Fiecare felie de vanata se trece prin acest sos si se pune la prajit la foc mediu.
  4. Vinetele se prajesc pe ambele parti pana devin aurii, apoi se scot pe un servetel de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Modalitati de servire

Vinetele pane de post se pot servi cu diverse sosuri care sa le completeze aroma si sa le faca suculente. Chiar daca tii post si variantele par limitate, nu inseamna ca nu poti sa fii creativa in bucatarie.

1. Sos de usturoi

Ai nevoie de: o capatana mica de usturoi, ulei, putina sare, oregano, marar verde.

Se curata si se piseaza usturoiul, apoi se presara putina sare peste el. Se adauga uleiul si se amesteca bine. Pune oregano si putin marar tocat marunt.

2. Sos de rosii

Ai nevoie de: o ceapa, cativa catei de usturoi, ulei, un morcov, patrunjel, cateva rosii sau pasta de tomate.

Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei, apoi se pune usturoiul maruntit. Se adauga si morcovul ras. Se amesteca bine, iar spre final se pune si bulionul sau rosiile maruntite. Se condimenteaza cu sare si piper. Presara cateva frunze de patrunjel pe deasupra.

3. Sos vinegreta

Ai nevoie de: o jumatate de ceasca de ulei de masline, 3-4 lingurite de otet de mere sau de suc de lamaie, sare, piper, frunze de patrunjel, frunze de menta, putin busuioc uscat. 

Prepara un sos vinegreta bogat in arome pentru vinetele pane de post. Poti sa inlocuiesti menta si busuiocul cu alte ierburi aromate. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci toate ingredientele pana la omogenizare. Gusta din cand in cand, pentru a face sosul exact pe gustul tau.

Vinetele pane de post se prepara repede si sunt satioase. Se pot servi simple sau cu anumite sosuri. De asemenea, poti sa adaugi si cateva legume facute la gratar sau chiar sa faci un sandwich vegetarian. Inspira-te din retetele noastre si prepara vinete pane delicioase.

Pofta buna! 

 

Articolul urmator
Idei de mic dejun tradițional românesc
Idei de mic dejun tradițional românesc
Vei deveni sefa in viitor?
Incepe quiz
Vei deveni sefa in viitor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (34)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.