Rețete delicioase
Înapoi la

Pâine irlandeză cu bicarbonat

Pâine irlandeză cu bicarbonat

Sorina Corneanu

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Pâine irlandeză cu bicarbonat

Caracteristici

Pâinea rămâne un aliment indispensabil pentru cele mai multe persoane. Totuși, atunci când nu prea mai ești sigur de ceea ce consumi, singura soluție cu adevărat liniștitoare este să îți prepari pâine de casă. Iar dacă vrei să fie și o pâine deosebită, atunci încearcă rețeta de pâine irlandeză cu bicarbonat.

paine de casa

Iată cum prepari cea mai bună pâine irlandeză!

Ingrediente:

  • 3 cești de făină
  • un sfert de cană de zahăr
  • 3 lingurițe de praf de copt
  • o linguriță de sare
  • o linguriță de bicarbonat de sodiu
  • o cană de stafide
  • 2 ouă mari
  • o ceașcă și jumătate de zahăr
  • o lingură de ulei

Învață să prepari o paine delicioasă la tine acasă!

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius.
  2. Într-un castron mare, amestecă primele cinci ingrediente și apoi presară stafidele și amestecă până la integrezi.
  3. Într-un castron separat se combină untul, uleiul și ouăle și se integrează făina. Se amestecă până când aluatul va fi lipicios.
  4. Compoziția rezultată se amestecă bine cu mixul rezultat în primul castron, apoi se introduce la cuptor circa 45-50 de minute.
  5. Înainte de a fi scoată din tavă, pâinea se lasă la răcit 10 minute. 

Felicitări! Tocmai ai obținut o pâine irlandeză delicioasă, perfectă pentru o gustare caldă în familie!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Biscuiți cu mascarpone: rețetă rapidă pentru un desert delicios
Biscuiți cu mascarpone: rețetă rapidă pentru un desert delicios

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.