Rețete delicioase
Înapoi la

Paine dulce cu banane: desertul ideal alaturi de o cafea

Paine dulce cu banane: desertul ideal alaturi de o cafea

Laura Adamache

Iti propun sa incerci o painica dulce si delicioasa potrivita pentru micul dejun alaturi de o cafea fierbinte sau de o cana de lapte. Cei care doresc o pot servi unsa cu putina nutella. Combinatia dintre gustul bananei si cel al nutellei este ceva irezistibil.  

 




Ingrediente:

 

500-550 gr faina

40 gr faina (pt maia)

300 gr pulpa banana (2 banane  si un sfert)

25 gr drojdie

jumatate lamaie (doar sucul)

1 ou

70 gr unt

50 gr lapte

100 gr zahar

jum lingurita sare

1 lingurita malt/miere

zahar vanilat (optional)

coaja portocala (optional)

Dizolvam drojdia si maltul sau mierea in 50 de grame lapte caldut. Adaugam 40 gr faina, amestecam si lasam intr-un loc cald 30 minute.

Separat mixam bananele cu zaharul si sucul unei jumatati de lamaie pana obtinem o crema fina.

Topim untul si il lasam sa se raceasca.

 024-horz

Punem maiaua in robot, adaugam o mana de faina din cantitatea totala de faina si mixam pana prinde consistenta. Adaugam crema de banane, oul, zaharul vanilat si coaja de portocala daca dorim si mixam pana incepe sa prinda forma aluatul dupa care incepem si adaugam faina in 3-4 reprize. La sfarsit adaugam untul topit si racit si sarea. Lucram aluatul pana devine elastic. 

Am scris la ingrediente ca avem nevoie de 500-550 gr faina deoarece fiecare tip de faina absoarbe altfel ingredientele lichide. In prima faza puneti numai 500 gr si dupa ce creste daca mai este nevoie de faina mai adaugam treptam pana obtinem consistenta elastica.

Lasam aluatul sa creasca in jur de 2 ore. Rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata si daca mai cere faina mai adaugam putin cate putin. Intindem o foaie cu palmele, o rulam pe lungime si o asezam intr-o forma de cozonac/chec tapetata cu unt si faina. Mai lasam painica sa creasca pana ajunge la buza formei dupa care o introducem la 180 grade, cuptor preincalzit, pentru 45 -50 minute.

Dupa ce se rumeneste suprafata, scoatem forma, o acoperim cu folie de aluminiu si bagam la cuptor pana se coace. Inainte de a o scoate, faceti proba cu scobitoarea. Daca iese curata atunci e gata.

 097-horz

Lasam painica sa se raceasca in forma dupa care o rasturnam pe un gratar si o servim la micul dejun alaturi de nutella, marmelada, dulceata, gem, etc. Si bineinteles langa o cafea fierbinte!

 

Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://adamache-laura.blogspot.com/

Articolul urmator
Prăjitura Kinder Bueno, desertul care te va cuceri
Prăjitura Kinder Bueno, desertul care te va cuceri
Ce fel de cafea esti?
Incepe quiz
Ce fel de cafea esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (15)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    anyta_lov3
    5 februarie 2010 11:11

    arata super bn..ink nu am adus faina de la tara...dar cu prima ocazie o s-o incerc...