Rețete delicioase
Adevarata Stare de Bine
Eat Positive
Nu Skin

Papricaș de pui - rețeta tradițională ungurească

Marţi, 24.07.2018
de Sorina Corneanu
Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Rețete la tigaie
Papricaș de pui - rețeta tradițională ungurească

Caracteristici

Papricaşul de pui nu mai este străin nimănui. Delicios, cu un gust care îţî îmbie toate simţurile şi printre cele mai comandate preparate din meniul unguresc, acesta poate fi gătit de orice gospodină îndemânatică şi pasionată de bucătărie. Asigură-te doar că foloseşti cea mai bună boia dulce, eventual cumpăr-o de pe meleagurile ungureşti, când mergi în vacanţă, pentru o aromă autentică a acestui fel de mâncare.

Cea mai bună rețetă de papricaș de pui

Ingediente:

  • 3 linguri de făină
  • o lingură de ulei
  • 4 bucăţi de pui, de preferat cu os
  • 4 linguri de boia dulce
  • un ardei iute tocat mărunt
  • un ardei gras
  • 3 căţei de usturoi tocaţi mărunt
  • un sfert de ceaşcă de smântână
  • pătrunjel proaspăt
  • piper măcinat
  • pastă de tomate
  • o ceapă
  • supă de pui

Mod de preparare papricaş de pui:

papricaș de pui

  1. Adaugă într-o pungă de plastic 2 linguri de făină şi un vârf de cuțit de sare și piper. Introdu bucățile de pui în pungă și agită până când observi că sunt bine acoperite. Scoate-le din pungă și înlătură excesul de făină.
  2. Încălzeşte uleiul într-o tigaie, adaugă bucăţile de pui şi prăjeşte-le la foc mic, cu răbdare, până când devin aurii pe fiecare parte.
  3. Adaugă suficient ulei în tava în care vei prepara papricaşul, iar când s-a încins bine adaugă ceapa şi găteşte-o până când devine aurie. Adaugă şi usturoiul, boiaua, ardeiul gras și ardeiul iute, apoi găteşte-le împreună timp de 3 minute, amestecând frecvent pentru a evita să arzi boiaua.
  4. Adaugă pasta de tomate, puiul și supa de pui, apoi lasă totul la cuptor timp de 25 de minute, până când puiul este gătit.
  5. Separat, amestecă smântâna cu o lingură de făină într-un castron, împreună cu aproximativ o ceşcuţă de apă caldă, apoi fierbe la foc mic această compoziţie timp de 10 minute.
  6. La final, garniseşte cu pătrunjelul proaspăt și serveşte cu sosul de smântână.
  7. Dacă vrei să experimentezi mai mult, serveşte papricaşul cu noodles pregătiţi în casă.

Iată cât de uşor poţi pregăti un papricaş de pui perfect, după o reţetă tradiţional ungurească, şi să îţi surprinzi prietenii şi familia cu un preparat celebru şi delicios!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoide de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!