Rețete delicioase
Nu Skin

3 retete de paste de post, gata in 20 minute

Luni, 25.06.2018
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Fierbere
3 retete de paste de post, gata in 20 minute

Caracteristici

Probabil ca in aceasta perioada iti lipsesc mult macaroanele cu branza sau delicioasele retete de paste cu carne pe care le savurai atunci cand aveai pofta de ceva bun. Din fericire pentru tine si papilele tale gustative, exista retete de paste de post care nu numai ca te vor face sa apreciezi mai mult mancarea vegetariana, dar te vor incanta si prin faptul ca sunt foarte rapide.

Incearca urmatoarele 3 variante delicioase de paste de post, gata in doar 20 de minute!

Cele mai bune paste de post

1. Fettuccine cu ciuperci Shiitake si busuioc

 

Ingrediente (4 portii):

  • 2 linguri ulei de masline extravirgin;
  • catei de usturoi striviti;
  • 200 g ciuperci Shiitake curatate si feliate;
  • 2 lingurite de coaja de lamaie proaspat rasa;
  • 2 linguri de zeama de lamaie proaspat stoarsa;
  • sare si piper dupa gust;
  • 240g fettuccine sau spaghete din faina integrala;
  • 50 g tofu;
  • o mana de busuioc proaspat.

Mod de preparare: 

  1. Pune apa intr-o cratita si adauga pastele in ea cand fierbe. 
  2. Incinge ulei pe foc mic intr-o tigaie neaderenta. Adauga usturoiul si gateste-l timp de un minut, pana isi schimba culoarea, fara sa devina maroniu. Adauga ciupercile si mareste focul la mediu.
  3. Amesteca ocazional, pana cand acestea devin fragede si se inchid putin la culoare (4-5 minute). Adauga coaja de lamaie, zeama de lamaie, sarea si piperul. Mai amesteca o data si ia totul de pe foc. 
  4. Dupa 9-11 minute in care au fiert pastele, pune-le la scurs si pastreaza o jumatate de cana din lichidul in care au fiert.
  5. Adauga pastele, lichidul pastrat, tofu si jumatate din cantitatea de busuioc in tigaia cu ciupercile si amesteca totul bine. Imparte pe portii si presara cu busuiocul ramas. Serveste pastele imediat. 

Pofta buna!

2. Spaghete cu susan, legume si coriandru

Ingrediente (5 portii):

  • 500 g spaghete integrale;
  • 100 ml sos de soia;
  • 2 linguri ulei de susan;
  • 2 linguri de ulei de canola ;
  • 2 linguri de zeama de lime;
  • 2 linguri de ardei rosu zdrobit;
  • o legatura de ceapa verde, taiata marunt si impartita in 5 portii;
  • o mana de coriandru proaspat;
  • 1 ardei rosu taiat in felii subtiri;
  • 100g seminte de susan rumenite la tigaie.

Mod de preparare:

  1. Pune apa la fiert pentru paste. Gateste spaghetele pana devin fragede, circa 9-11 minute sau conform indicatiilor de pe pachet, apoi scurge-le si clateste-le cu apa rece.
  2. Amesteca sosul de soia, uleiul de susan, cel de canola, zeama de lime, ardeiul rosu zdrobit, jumatate din cantitatea de ceapa verde si 2 linguri de coriandru. Adauga pastele si ardeiul rosu feliat, apoi amesteca bine. 
  3. La servire, presara semintele de susan rumenite si restul de coriandru si ceapa verde. 

Pofta buna!

3. Paste cu cartofi dulci si ardei rosu

Ingrediente (4 portii):

  • 400g spaghete integrale;
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin;
  • 4 catei de usturoi maruntiti;
  • 1 cartof dulce mare, curatat si taiat fasii;
  • 1 ardei gras rosu mare, taiat marunt;
  • 200 g rosii prunisoara taiate feliute;
  • o jumatate de cana de apa;
  • 2 linguri de patrunjel proaspat, maruntit;
  • 1 lingura de tarhon proaspat, maruntit;
  • 1 lingura de zeama de lamaie proaspata;
  • sare dupa gust;
  • 100g tofu data pe razatoare.

Mod de preparare:

  1. Fierbe pastele timp de 4-5 minute sau conform indicatiilor de pe pachet.
  2. Intr-o tigaie mare, amesteca o lingura de ulei de masline si usturoiul, lasand focul pe intensitate medie. Amesteca din cand in cand, asteptand ca usturoiul sa capete o culoare apetisanta (2-5 minute).
  3. Adauga cartoful dulce, ardeiul taiat marunt si apa, apoi lasa amestecul la gatit pana cand ardeiul devine fraged, circa 5-7 minute. Ia tigaia de pe foc si pune-o deoparte.
  4. Scurge pastele, pastrand o jumatate de cana de fiertura. Adauga din nou pastele in cratita, adauga mixul de legume preparat mai devreme, lingura de ulei ramasa, tarhonul, patrunjelul, zeama de lamaie, sarea si branza.
  5. Amesteca bine, apoi adauga fiertura, cate 2 linguri odata, pana obtii consistenta dorita.

Pofta buna!

Incearca aceste 3 retete de paste de post absolut delicioase si profita de ingredientele lor delicioase, pline de vitamine si minerale!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoide de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!