Rețete delicioase
Înapoi la

Sanatoase si satioase: Tagliatele cu ciuperci albe la cuptor

Sanatoase si satioase: Tagliatele cu ciuperci albe la cuptor

Amalia Ghinea

Daca iti plac pastele cu ciuperci atunci trebuie sa incerci neaparat aceasta reteta de tagliatelle cu sos italian, de rosii extrem de sanatoasa! Pastele iti satisfac nevoia de foame iar ciupercile au putine calorii si reprezinta o sursa bogata de vitamina B, vitamina D. In plus, atat pastele cat si ciupercile au un continut ridicat de minerale. Iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a prepara aceasta retete sanatoasa si gustoasa: 

Timp de pregatire: 10-15 minute
Timp de coacere: 30-35 de minute
Portii: 4 portii

Ingrediente:

• 250g. tagliatelle Fratelli Pignatti proaspete
• aprox. 45g. rosii verzi, tocate
• 2 linguri de ulei de masline
• aprox.110g. branza ricotta
• 330g. sos marinara (sos italian din rosii).
• 110g. ciuperci albe taiat felii
• 1 vanata mica, taiata in cuburi
• 1 ceapa mica, tocata
• 50g de Grana Padano ras Agriform
• 1 ardei mic verde, tocat
• 1 ardei rosu, taiat in cuburi
• 30g de mozzarella tocata
• sare dupa gust 
 

Cum sa prepari paste Tagliatelle cu ciuperci

• Incalzeste cuptorul la 230 ° C;
• Pune toate legumele intr-un bol si amesteca-le cu ulei de masline si sare. Rastoarna amestecul intr-o tava si coace-le timp de 15 minute;


• Fierbe pastele. Scurge-le de apa inainte ca acestea sa fie complet fierte. Adauga ricotta si branza mozzarella, sosul marinara si legumele.
• Rastoarna pastele intr-un bol neaderent si presara pe deasupra branza Grana Padano. Mai lasa pastele la copt pentru inca 20-30 de minute, sau pana cand partea de deasupra se maroneste usor.

Despre pastele Tagliatelle 250g

Au un continut de ou de 16,7% intrucat in Italia este obligatoriu prin lege ca in compozitia pastelor sa existe minimum 4 oua la 1 kg faina. Pe langa aceasta, este folosit un amestec de faina de grau tanar « 00 » si faina speciala de grau dur.

Consumul pastelor proaspete este benefic organismului, datorita continutului de fier, sodiu si vitamina B, precum si a glucozei din carbohidrati.

Grana Padano rasa Agriform 100g

O branza savuroasa parmesan, de calitate superioara, pastrata la maturare timp de minimum 16 luni. Perioada de maturare este esentiala pentru branza parmesan, conferindu-i o aroma mai puternica si intensa.

Produsul are doar ingrediente naturale, de origine animala.

Descopera beneficiile consumului de paste proaspete:

• Contin fibre care satisfac nevoia de foame si confera satietate pentru mai mult timp;
• Nu contin multe calorii;
• Faina integrala din care sunt preparate are un continut ridicat de fibre alimentare, minerale si complex de vitamine B;
• Sunt usor de preparat;
• Retin mai putina apa decat pastele uscate;
• Au un gust delicios.


Produsele pot fi cumparate din:

 
Articolul urmator
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici
Ce fruct te reprezinta?
Incepe quiz
Ce fruct te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (32)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    CARMENICA13
    27 mai 2012 09:09

    o reteta f.buna si hranitoare!

    Smighelschi Cristina
    1 aprilie 2012 23:11

    Cred ça voi incerca reteta chiar miine! Merçi !