Cea mai buna tarta cu prune: incearca reteta care iti va lua mintile!

Cea mai buna tarta cu prune: incearca reteta care iti va lua mintile!
Viorica Ghinea, redactor
Miercuri, 12.08.2015

Cuprins

Nu lasa sa treaca acest sezon fara sa prepari o tarta cu prune delicioasa. Uita de retetele clasice pe care le prepara orice gospodina in casa ei si incearca una senzationala. Iata de ce ingrediente mai ai nevoie pentru ca desertul tau sa ia mintile tuturor!

tarta de prune

Ingrediente necesare pentru tarta cu prune

- 8-10 prune;

- doua linguri de lichior de portocale (il poti prepara in casa dupa reteta de AICI);

- o lingurita de coaja de portocala;

- 230 g de mascarpone (la temperatura camerei);

- 4 linguri de zahar (alb ori brun);

Pentru aluat

- 200 g de faina;

- 100 g de unt;

- un ou;

- o lingura de zahar;

- putina sare;

Pentru toping:

- o jumatate de cana de nuci;

- 4 linguri de zahar.

Cum prepari tarta cu prune

Pentru inceput, pregateste aluatul. Amesteca toate ingredientele, dupa care framanta pana obtii o compozitie compacta. Pune-l intr-un recipient si introdu-l in frigider timp de jumatate de ora. Asaza aluatul pe blatul de lucru, presarat cu putina faina, si intinde-l pana devine o foaie subtire. Daca vrei sa pregatesti reteta mai repede, poti sa il cumperi din comert.

Intre timp, pregateste si restul ingredientelor. Taierea prunelor in doua ori in patru (daca sunt mai mari) este urmatorul pas al retetei. Pune feliile de fructe intr-un vas si adauga peste ele lichiorul de portocale si coaja rasa. Apoi amesteca intr-un bol crema mascarpone si cu zahar pana se topesc cristalele. Marunteste nucile si combina-le cu cele 4 linguri de zahar. Daca nu iti plac deserturile dulci, poti sa renunti la zahar.

Dupa ce ai asezat foaie de copt intr-o tava, pune si aluatul pentru tarta de prune, apoi introdu-l putin in cuptorul preincalzit, nu mai mult de 10-15 minute si la o temperatura mica. Dupa aceea, scoate tava din cuptor si intinde peste crusta formata compozitia de mascarpone. Aranjeaza feliile de prune pe randuri astfel incat sa acopere intreaga suprafata a aluatului. Nu turna si lichidul ramas in bol.  Presara pe deasupra tartei de prune nucile maruntite amestecate cu zahar si introdu din nou tava in cuptor. Tine tarta in cupotor pana observi ca fructele s-au inmuiat.

La servire, poti sa adaugi langa bucatile de tarta si inghetata de vanilie (gasesti AICI reteta) ori alt sortiment care este pe placul celor dragi. De asemenea, poti sa il servesti si cu putina frisca.

Pregateste si tu aceasta reteta de tarta de prune si cu siguranta vei impresiona persoanele iubite din jurul tau. Te vor considera o bucatareasa desavarsita inca de la prima gura.

Vezi si
Fasole verde la borcan: cea mai bună rețetă
Fasole verde la borcan: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 12.08.2015
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Miercuri, 12.08.2015
Articolul urmator »
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Raluca Margean | Marţi, 30.01.2024
Incepe quiz
Care este cea mai mare calitate a ta?
Care este cea mai mare calitate a ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)
Alte subiecte care te-ar putea interesa

Ne găsești pe