Sufleu de dovlecei cremos si rafinat

Sufleu de dovlecei cremos si rafinat
Cristina Tarziu
Marţi, 07.07.2015

Cuprins

De cateva saptamani in piete si supermarketuri laditele cu dovlecei ne imbie si ne inspira sa cream retete de vara proaspete, cu gust delicios si timp minim petrecut in bucatarie. Posibilitatile sunt nelimitate! Poti prepara o supa-crema de dovlecei, spaghete de dovlecei si chiar o suprinzatoare dulceata de dovlecei! Azi iti propunem sa incerci sa privesti dovleceii intr-o cu totul alta lumina, ca parte esentiala a unui preparat rafinat, fin, ideal pentru uimit si rasfatat invitatii speciali: sufleu de dovlecei.

Reteta de sufleu de dovlecei


Ingrediente (pentru 4 portii):

2-3 dovlecei mici (cei mari au prea multi samburi) dati pe razatoare
1 ceapa
1 catel de usturoi
6 oua
200 g de branza Gruyere sau Cheddar data pe razatoare (poti folosi si un alt tip de branza sau cascaval, insa cele doua pot fi usor gasite in orice supermarket si se potrivesc de minune in acest preparat)
patrunjel
ulei de masline
unt
sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Intr-o tigaie pune 2-3 linguri de ulei de masline, ceapa taiata marunt si usturoiul pisat si lasa-le pentru aproximativ 5 minute sau pana se inmoaie. Adauga dovleceii, sare si piper dupa gust si lasa totul pe foc pana ce dovleceii s-au inmuiat complet si apa din ei s-a evaporat.

Separa ouale si pune galbenusurile intr-un bol impreuna cu branza, putina sare si piper. Adauga patrunjelul maruntit bine si legumele deja preparate la pasul anterior.

Separat bate albusurile pana ce devin spuma, apoi incorporeaza-le in amestecul de galbenus si legume avand grija sa pastrezi cat mai mult din aer.

Unge cu unt patru forme pentru sufleu rezistente la temperaturi inalte si toarna in ele compozitia de ou, dovlecel si branza. Lasa-le la cuptor pentru aproximativ 15 minute sau pana au crescut frumos si au capatat o crusta de culoare aurie.

Sufleul de dovlecei se serveste cald.

Pont: Daca vrei ca sufleul de dovlecei sa aiba o textura mai ferma, sa fie mai consistent si mai satios, poti adauga in amestecul de galbenul si legume un fel de sos bechamel. Tot ce trebuie sa faci este sa topesti 50 de grame de unt, la care adaugi 50 de grame de faina amestecand in continuu. Dupa aproximativ 1 minut, adauga 250 ml de lapte, continuand sa amesteci pentru a evita formarea de cocoloase. Aduga sosul peste amestecul de legume si branza, inainte de a incorpora albusurile batute. Daca prepari sosul bechamel, este posibil sa fie nevoie sa ajustezi un pic ingredientele - vei avea nevoie de mai putine oua (4 in loc de 6).

Asta e tot ce trebuie sa faci pentru a savura un delicios sufleu de dovlecei! Pofta buna si inspiratie maxima in bucatarie!

Vezi si
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Marţi, 07.07.2015
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Marţi, 07.07.2015
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Marţi, 07.07.2015
Articolul urmator »
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.7 (2)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024

Ne găsești pe