Prajitura cu visine si iaurt: un rasfat dulce si usor

Prajitura cu visine si iaurt: un rasfat dulce si usor
Redactor Alexa Galgau
Luni, 24.03.2014

Cuprins

Chiar daca a trecut sezonul rece si multe dintre noi ne-am propus sa dam jos kilogramele suplimentare, aceasta nu inseamna ca nu ne putem potoli pofta de dulce cu un desert usor si racoritor, atata timp cat il savuram cu masura. Iata reteta pentru prajitura cu visine si iaurt, un deliciu cu care sa te rasfeti si sa te binedispui cand te ajunge stresul din urma!

 

Cum sa pregatesti prajitura cu visine si iaurt


Ingrediente:
  

- 3 oua;
- 250 de grame de iaurt;300 g faina
- 350 de grame de zahar ;
- 100 de mililitri de ulei;
- 2 linguri praf de copt;
- 2 linguri de zahar vanilat;
- 250 de grame de visine.

Cum sa prepari prajitura cu visine si iaurt:

1. Pune ingredientele in vase separate si pregateste o tava dreptunghiulara de 20x30 cm. Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius.

2. Amesteca bine praful de copt si faina.

3. Pune visinele intr-un castron si adauga peste ele doua linguri de faina, apoi agita-le, astfel incat sa se formeze un strat protector de faina peste ele.

4. Amesteca ouale, zaharul simplu si cel vanilat cu un mixer. Apoi, adauga iaurtul si uleiul, amestecand pana se formeaza o compozitie fina.

5. Adauga treptat faina amestecata cu praf de copt si omogenizeaza-le, pentru a obtine un aluat fin, nu foarte gros, asemanator cu cel pentru briose .

6. Pune visinele in compozitie si incorporeaza-le cu grija, astfel incat sa fie impartite uniform pe toata suprafata aluatului.

7. Dupa ce adaugi amestecul in tava, niveleaza-l si lasa-l la cuptor timp de 30-40 de minute. Poti face testul cu scobitoarea: infige-o in aluat si daca nu ramane nimic pe ea, inseamna ca aluatul este gata.

8. Presara prajitura cu zahar pudra si serveste-o dupa ce se raceste.

Aceasta prajitura cu visine si iaurt este simpla si poate fi savurata impreuna cu cafeaua de dimineata sau ca gustare.

Vezi si
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Luni, 24.03.2014
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Luni, 24.03.2014
Articolul urmator »
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?
Ce prajitura te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.6 (8)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Sâmbătă, 31.08.2024

Ne găsești pe