Rețete delicioase
Înapoi la

Prajitura marchiza, desertul care cucereste pe oricine

Viorica Ghinea, redactor

Timp de gătire:
45-60 minute
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Prajitura marchiza, desertul care cucereste pe oricine

Caracteristici

Un desert elegant, prajitura marchiza iti va rasfata fiecare papila gustativa menita sa distingi gustul dulce. Iubitorii de ciocolata se vor declara indragostiti pe viata de ea, iar cei care nu sunt adeptii ei vor incepe sa o iubeasca. Iata cum poti sa prepari desertul care cucereste pe oricine!

prajitura marchiza

Ingrediente necesare pentru prajitura marchiza

- 250 g de ciocolata amaruie;

- trei linguri de unt aflat la temperatura camerei;

- 10 linguri + doua lingurite de zahar;

- 4 oua mari;

- o jumatate de lingurita de extract de vanilie (produs de calitate);

- 5 linguri de faina;

- un praf de sare.

Optional, o poti servi cu fructe, o cupa de inghetata de vanilie ori menta.

Cum prepari prajitura marchiza

Rupe ciocolata in bucati, dupa care pune-o la topit prin metoda la bain-marie (la aburi). Intre timp, amesteca cu ajutorul unui mixer zaharul si untul (aflat la temperatura camerei) timp de trei minute, pana compozitia devine cremoasa. Incorporeaza in pasta si ouale, insa pe rand, nu toate din prima, amestecand bine dupa fiecare. Adauga si extractul de vanilie la final. Urmatorul pas il reprezinta adaugarea fainii amestecate inainte cu putina sare.

Dupa ce s-a topit ciocolata, toarna peste ea compozitia pregatita mai devreme. Pune hartie de copt in cateva boluri termorezistente, unge-le cu putin unt, apoi toarna compozitia in ele. Tine prajitura marchiza in jur de 12-15 minute in cuptorul preincalzit. Important este ca exteriorul ei sa fie mai tare, iar interiorul cat mai moale, astfel incat sa curga ciocolata din el atunci cand introduci lingurita. Rastoarna prajiturile cu grija pe farfurie, apoi adauga langa ele fructe si o cupa de inghetata si serveste imediat.

prajitura marchiza

Incearca si tu prajitura marchiza! Fara nicio indoiala gustul si aroma intense de ciocolata te vor cuceri instant. In plus, nici macar nu trebuie sa fii o experta in deserturi pentru ca aceasta reteta sa iti reuseasca din prima.

 

Articolul urmator Prăjitura Albinița sau Dulcineea: preparatul cu foi cu miere care îți lasă gura apă

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.