Puiul poșat, cel mai sănătos mod de a găti carnea

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fierbere
Puiul poșat, cel mai sănătos mod de a găti carnea
Roxana R
Vineri, 19.05.2017

Cuprins

Caracteristici

Dacă vrei să gătești carnea de pui într-un mod cât mai sănătos și gustos, poșarea este varianta cea mai bună. Puiul poșat conține mai puține grăsimi decât clasicul pui la grătar sau prăjit în ulei.

Poșarea este cea mai dietetică metodă de a prepara puiul, pentru că nu presupune folosirea de ulei sau alte grăsimi. Puiul poșat este pregătit în apă, fiert printr-o metodă mai specială. Iată cum trebuie să gătești pui poșat!

Ingrediente necesare:

- carne de pui;

- apă;

- condimente (sare, usturoi, pătrunjel, ardei iute).

Mod de preparare:

  1. Fierbe apa la temperatură mare, într-o oală sau tigaie adâncă, alături de condimentele pe care le dorești.
  2. Micșorează focul în momentul în care apa a început să fiarbă și pune cu atenție carnea de pui în oală.
  3. Carnea trebuie să fie tăiată în felii și să fiarbă la foc foarte mic, la o temperatură de 75-85 de grade Celsius, pentru a-și păstra aroma cât mai bine.

Puiul poșat diferă de puiul fiert prin modul în care este preparat. Primul se pune la fiert în apa care deja a clocotit și se lasă la foc mic, în timp ce puiul fiert se pune la început în apă și fierbe la temperaturi mult mai mari.

 pui posat

Care sunt avantajele puiului poșat

Prin poșare, carnea de pui se prepară mult mai repede decât prin fierbere. În plus, la poșare poți adăuga și alte lichide, pe lângă, apă, pentru a obține o carne mai aromată. De exemplu, poți să adaugi bere, vin alb sau roșu ori oțet, dar și condimentele dorite.

În funcție de cantitatea de carne pe care trebuie să o prepari, poșarea durează mai mult decât opărirea, între câteva minute și jumătate de oră.

Prin poșare, carnea nu se usucă, păstrează lichidele și aromele în interior, iar textura și culoarea nu se modifică. De asemenea, prin această metodă mai blândă de preparare se păstrează mai multe substanțe nutritive din carne.

Poți vedea în acest filmuleț cum se poșează un piept de pui!

Poșarea se poate face și pentru alte alimente, cum ar fi carnea de pește, de curcan sau ouăle.

Încearcă și tu această rețetă simplă și gustoasă, ca să te bucuri din plin de un meniu sănătos, care păstrează aromele naturale ale cărnii de pui!

Vezi și Două rețete exotice: Moutabal și Baba Ganoush

Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Vineri, 19.05.2017

Surse foto: Pexels

Articolul urmator »
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Sâmbătă, 31.08.2024
Incepe quiz
Cat de sanatos este parul tau?
Cat de sanatos este parul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024

Ne găsești pe