Salata de leurda: O reteta in ton cu primavara

Salata de leurda: O reteta in ton cu primavara
Andreea Gluh, redactor
Luni, 17.03.2014

Cuprins

Primavara a sosit, asa ca este timpul sa introduci in meniul tau retete in ton cu anotimpul. Verdeturile sunt la mare cautare in aceasta perioada, pietele abunda de produse eco din categoria cu pricina, deci profita de ocazie si savureaza o salata gustoasa de sezon. Printre cele mai aromate verdeturi se numara leurda, o planta care are, pe langa un gust deosebit, si multe beneficii pentru organism. Avand in vedere faptul ca in lunile martie-aprilie sunt propice recoltarii acestei plante, noi iti sugeram sa incerci o salata de sezon.

Asadar, iata o reteta pentru salata de leurda delicioasa!

Beneficiile consumului de leurda

Leurda (Allium ursinum), cunoscuta si sub denumirea de usturoi salbatic, usturoi de padure sau usturoiul ursului, este o planta perena, care creste in zonele cu sol umed si bogat in humus. Frunzele sunt de un verde intens si au un aspect lucios, iar florile sunt albe, de mici dimensiuni si grupate in manunchiuri mici, pe tulpini.

Frunzele plantei sunt bogate in diverse minerale si vitamine benefice pentru organism , cum ar fi vitaminele A si C, calciul, fierul, cuprul, sodiul si fosforul. Printre proprietatile leurdei se numara cele expectorante, cicatrizante, bactericide, detoxifiante, hipotensive si vermifuge.

Daca vrei sa te bucuri pe deplin de toate acestea, este indicat sa recoltezi si sa consumi leurda inainte de inflorirea care are loc in luna mai. Trebuie mentionat si faptul ca este necesar ca o cura cu leurda sa dureze minim trei saptamani, pentru a avea cu adevarat efect.

Cum sa prepari salata de leurda

Timp de pregatire: 5 minute

Dificultatea retetei: redusa

Ingredientele de care ai nevoie pentru a pregati aceasta reteta delicioasa sunt urmatoarele:

-noua frunze de leurda;

-o jumatate de legatura de marar;

-doua linguri de otet de mere;

-doua linguri de ulei de masline;

-sare dupa gust.

Spala frunzele de leurda foarte bine, usuca-le si taie-le fasii. Adauga mararul tocat, uleiul de masline, otetul de mere si sareaza dupa gust. Serveste salata ca atare, cu doua felii de paine integrala sau include-o intr-un meniu complex.

Pofta buna!

Salata de leurda este un adevarat miracol al naturii. Incearc-o si tu in aceasta primavara si, pe langa gustul deosebit de care te vei bucura, vei observa si o imbunatatire a starii generale a organismului.

Vezi si
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Luni, 17.03.2014
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Luni, 17.03.2014
Articolul urmator »
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Incepe quiz
Ce cuvânt te definește în această primăvară?
Ce cuvânt te definește în această primăvară?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (4)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024

Ne găsești pe