Salata de ridichi: 3 modalitati de preparare

Salata de ridichi: 3 modalitati de preparare
Viorica Ghinea, redactor
Miercuri, 30.04.2014

Cuprins

Salatele de primavara sunt pline de vitamine si arome apetisante, iar vestea buna este ca poti sa incerci o multime de variante de sezon, astfel incat sa nu cunosti monotonia culinara. Printre ingredientele-vedeta se numara si ridichile. Ele dau farmec oricarei salate si sunt nelipsite de pe masa in fiecare primavara. Incearca si tu trei retete de salata de ridichi satioase si gustoase!

Salata de ridichi si branza de capra

Incepe ziua cu o combinatie culinara vesela: salata de ridichi si branza de capra. Nu numai ca te vei simti instant plina de energie, dar vei face o alegere ideala si pentru silueta ta.

 

Ingrediente: o jumatate de capatana de salata verde, un castravete, doua legaturi de ridichi, 150 g de branza de capra, ulei de masline, suc de lamaie, cateva fire de patrunjel, sare si piper.

Preparare

Spala si curata toate legumele, apoi asaza-le pe servetele pentru a absorbi excesul de apa. Taie salata verde in fasii, castravetii in cuburi si ridichile in felii mari. Adauga branza de capra, stropeste salata de ridichi cu ulei de masline si suc de lamaie si presara patrunjel tocat marunt, sare si piper. Potriveste de gust si serveste imediat.

 reteta salata de ridichi

Salata de ridichi si morcov

Multe persoane se plang ca salatele nu sunt satioase, insa totul depinde de combinatia de ingrediente pe care o faci. De exemplu, daca adaugi radacinoase, oua sau carne, preparatul va fi mult mai hranitor. Am pregatit pentru tine o reteta de salata cu ridichi aromata si gustoasa. Ia in considerare ca dressing-ul este punctul ei forte, asa ca nu ar trebui sa renunti la el.

Ingrediente: ulei de masline, suc de lamaie proaspat, doi catei de usturoi, o lingura de miere, o lingurita de chimen, 2-3 morcovi, o legatura de ridichi, cateva frunze de menta proaspete, sare si piper.

Preparare

Mai intai, pregateste dressingul pentru salata de ridichi si morcov. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci uleiul de masline cu sucul de lamaie, usturoiul pisat, mierea si chimenul. Condimenteaza cu sare si piper, dupa care toarna amestecul peste legumele deja taiate. Presara frunze de menta si amesteca totul bine.

Salata de ridichi si oua

Un alt preparat de sezon care ar trebui incercat este si salata de ridichi si oua. Daca vrei sa ii adaugi o nota deosebita, pune si mustar in compozitie, insa degusta din cand in cand, pentru a nu pierde echilibrul condimentelor.

reteta salata de ridichi

Ingrediente: o capatana de salata verde, doua legaturi de ridichi, doua oua fierte, doua cepe verzi, ulei, otet, sare si piper (poti sa folosesti si putin mustar).

Preparare

Pregateste legumele pentru salata, dupa care ocupa-te de fiecare pe rand. Intre timp, pune si ouale la fiert. Rupe in fasii subtiri salata verde, taie ceapa verde si ridichile dupa preferinte. Daca ouale sunt gata, lasa-le putin la racit, apoi adauga-le taiate peste celelalte ingrediente. Optional, poti sa presari si cascaval ras pe deasupra.

Indiferent pentru ce mix de ingrediente optezi, salata de ridichi nu ar trebui sa iti lipseasca in acest sezon din bucatarie. Pofta buna!
Vezi si
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Miercuri, 30.04.2014
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Miercuri, 30.04.2014
Articolul urmator »
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024

Ne găsești pe