Salata de ridichi: 3 modalitati de preparare

Cuprins
Salatele de
primavara sunt pline de vitamine si arome apetisante, iar vestea buna este ca
poti sa incerci o multime de variante de sezon, astfel incat sa nu cunosti
monotonia culinara. Printre ingredientele-vedeta se numara si ridichile. Ele dau
farmec oricarei salate si sunt nelipsite de pe masa in fiecare primavara.
Incearca si tu trei retete de salata de
ridichi satioase si gustoase!
Salata de ridichi si branza de capra
Incepe ziua cu o combinatie culinara vesela: salata de ridichi si branza de capra. Nu numai ca te vei simti instant plina de energie, dar vei face o alegere ideala si pentru silueta ta.
Ingrediente: o jumatate de capatana de salata verde, un castravete, doua legaturi de ridichi, 150 g de branza de capra, ulei de masline, suc de lamaie, cateva fire de patrunjel, sare si piper. Preparare Spala si curata toate legumele, apoi asaza-le pe servetele pentru a absorbi excesul de apa. Taie salata verde in fasii, castravetii in cuburi si ridichile in felii mari. Adauga branza de capra, stropeste salata de ridichi cu ulei de masline si suc de lamaie si presara patrunjel tocat marunt, sare si piper. Potriveste de gust si serveste imediat. |
![]() |
Salata de ridichi si morcov
Multe persoane se plang ca salatele nu sunt satioase, insa totul depinde de combinatia de ingrediente pe care o faci. De exemplu, daca adaugi radacinoase, oua sau carne, preparatul va fi mult mai hranitor. Am pregatit pentru tine o reteta de salata cu ridichi aromata si gustoasa. Ia in considerare ca dressing-ul este punctul ei forte, asa ca nu ar trebui sa renunti la el.
Ingrediente: ulei de masline, suc de lamaie proaspat, doi catei de usturoi, o lingura de miere, o lingurita de chimen, 2-3 morcovi, o legatura de ridichi, cateva frunze de menta proaspete, sare si piper.
Preparare
Mai intai,
pregateste dressingul pentru salata de ridichi si morcov. Tot ce trebuie sa
faci este sa amesteci uleiul de masline cu sucul de lamaie, usturoiul pisat,
mierea si chimenul. Condimenteaza cu sare si piper, dupa care toarna amestecul
peste legumele deja taiate. Presara frunze de menta si amesteca totul bine.
Salata de ridichi si oua
Un alt preparat de sezon care ar trebui incercat este si salata de ridichi si oua. Daca vrei sa ii adaugi o nota deosebita, pune si mustar in compozitie, insa degusta din cand in cand, pentru a nu pierde echilibrul condimentelor.
Ingrediente: o capatana de salata verde, doua legaturi de ridichi, doua oua fierte, doua cepe verzi, ulei, otet, sare si piper (poti sa folosesti si putin mustar).
Preparare
Pregateste legumele pentru salata, dupa care ocupa-te de fiecare pe rand. Intre timp, pune si ouale la fiert. Rupe in fasii subtiri salata verde, taie ceapa verde si ridichile dupa preferinte. Daca ouale sunt gata, lasa-le putin la racit, apoi adauga-le taiate peste celelalte ingrediente. Optional, poti sa presari si cascaval ras pe deasupra.
Indiferent pentru ce mix de ingrediente optezi, salata de ridichi nu ar trebui sa iti lipseasca in acest sezon din bucatarie. Pofta buna!

