Rețete delicioase
Înapoi la

Salata la borcan: 3 idei pentru un pranz in dieta

Salata la borcan: 3 idei pentru un pranz in dieta

Andreea Gluh, redactor

Vara bate la usa, la fel ca si concediul, asa ca nu ar strica o dieta care sa ajute la mentinerea siluetei sau la eliminarea celor cateva kilograme care fac ca orice costum de baie sa nu arate tocmai bine. Cum cruditatile sunt reginele neincoronate ale sezonului, ne-am gandit sa iti oferim cateva idei de retete in care le poti face vedete si pe care le poti consuma chiar si la serviciu, atunci cand nu ai timp sa savurezi preparatele pentru ca pauza este prea scurta.

Asadar, iata 3 idei de salata la borcan!

1. Salata la borcan dupa o reteta mexicana

Pentru aceasta salata, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 1 rosie mare, tocata;

- o jumatate de ceapa rosie, taiata fin;

- 3 fire de coriandru proaspat, tocat marunt;

- un sfert de ardei iute, tocat marunt;

- 2 lime;

- o jumatate de conserva de fasole neagra, careia i-a fost scurs lichidul;

- un stiulete de porumb;

- 1 avocado;

- 1 mana de chipsuri tortilla;

- 3 linguri de smantana;

- 120 gr de salata Romaine, tocata marunt;

- ulei de masline;

- sare de mare dupa gust.

Modalitatea de preparare este urmatoarea: 

Mai intai, prepara salsa, combinand rosia tocata, ceapa, coriandrul si ardeiul iute intr-un bol. Adauga o lingura de ulei de masline si sucul de la jumatate de lime. Sareaza, amesteca bine si imparte produsul final in doua jumatati, punand-o pe fiecare in cate un borcan. Apoi, vine randul boabelor de fasole, care trebuie amestecate intr-un alt vas cu ulei de masline, putin suc de lime si un varf de sare de mare. Si acest mix trebuie impartit in doua, jumatatile fiind puse deasupra sosului salsa din cele doua borcane. In continuare, coace porumbul pe gratar, iar cand este gata, indeparteaza boabele folosind un cutit si procedeaza la fel ca inainte, punandu-le in cele doua vase din sticla.

Avocado trebuie si el amestecat cu suc de lime si pasat, apoi pus deasupra boabelor de porumb. In ceea ce priveste chipsurile de tortilla, acestea trebuie sfaramate si presarate peste crema de avocado din cele doua borcane. La final, asezoneaza portiile de salata obtinute cu smantana si laptuca.

Pofta buna!

2. Salata la borcan cu quinoa si cruditati

Pentru aceasta, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 250 gr de quinoa fiarta;

- o jumatate de conserva de naut din care s-a scurs lichidul;

- 4 tulpini de sparanghel tocate;

- un sfert de bulb de fenicul, taiat fin;

- 6 ridichi, taiate in patru;

- o mana de rucola;

- 60 gr de branza feta;

- cateva frunze de menta proaspata;

- 60 ml de otet balsamic;

- 1 lingurita de mustar Dijon;

- 1 lingurita de miere;

- 3 lingurite de ulei de masline+2 lingurite;

- sare de mare si piper.

Modalitatea de preparare este urmatoarea:

Mai intai, prepara dressingul, amestecand otetul, mustarul Dijon, mierea si cele trei lingurite de ulei de masline, adaugand apoi sare si piper dupa gust. Apoi, imparte quinoa in doua portii si pune-le in doua borcane. Adauga deasupra nautul din conserva, impartindu-l intre cele doua vase. Separat, intr-un bol, amesteca sparanghelul, fenelul si bucatile de ridiche cu putin ulei de masline, sare si piper. Amesteca astfel incat aromele sa se intrepatrunda si apoi pune totul intr-o tigaie, vreme de 5-8 minute, pana cand isi schimba usor culoarea.Cand timpul a trecut, toarna mixul calit peste naut, impartindu-l in doua portii egale. Sfarama branza feta peste salata si asezoneaza cu rucola si menta proaspata.

Pofta buna!

3. Salata la borcan cu varza kale

Mai intai, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 4-5 foi de varza kale;

- un pumn de frunze de busuioc, pentru sosul pesto + inca 4-5 frunze, pentru decor;

- 60 gr de parmezan ras;

- sucul proaspat stors de la o jumatate de lamaie;

- 60 ml de ulei de masline;

- 1 dovlecel mare;

- 1/2 conserva de boabe de fasole;

- 8-10 rosii cherry;

- 8-10 masline negre fara samburi;

- o mana de seminte de dovleac crude, fara coaja si nesarate;

- sare de mare si piper.

Modalitatea de preparare este urmatoarea:

Pune foile de varza kale, frunzele de busuioc pentru pesto, parmezanul ras si sucul de lamaie intr-un blender si mixeaza pana cand obtii o pasta omogena. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust, apoi imparte sosul in doua borcane.

Taie dovlecelul fasii sau in spirale, in functie de instrumentele pe care le ai prin bucatarie, si asaza-l peste pasta obtinuta anterior, iar deasupra, toarna cate jumatate din cantitatea de boabe de fasole conservate.

Preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius si pune inauntru o tava tapetata cu hartie pentru copt, in care ai asezat rosiile cherry condimentate cu sare si piper si stropite cu putin ulei de masline. Dupa 10 minute, scoate tomatele din cuptor si asaza-le in borcane, adaugand deasupra maslinele, busuiocul ramas si semintele crude de dovleac.

Pofta buna!

Asadar, salata la borcan este usor de preparat si poate fi adevarat satioasa, devenind felul de mancare ideal atunci cand tii o dieta.

Surse foto: mindbodygreen.com; vanessarees.com

Articolul urmator
Fasole verde la borcan: cea mai bună rețetă
Fasole verde la borcan: cea mai bună rețetă
Ce fel de dieta ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de dieta ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.