Scoici în sos de vin, deliciul care te va înnebuni în această iarnă
- Timp de gătire:
- 15-30 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Rețete deosebite
- Modalitate de preparare:
- Rețete la tigaie

Cuprins
Caracteristici
Când nu mai știi ce să gătești și vrei ceva nou, deosebit și cu adevărat gustos, încearcă o porție de scoici în sos de vin, un deliciu culinar care te va impresiona! Ușor de preparat, chiar și pentru începătoarele care vor să încerce ceva nou, scoicile în vin fac deliciul oricărei mese și te ajută să îți impresionezi invitații.
Vezi care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum se prepară delicioasele scoici în sos de vin!
Rețetă de scoici în sos de vin
Ingrediente:
- scoici mari (în cantitatea dorită)
- o lingură de ulei de măsline
- o jumătate de cană de vin alb sec
- o jumătate de linguriță de tarhon proaspăt tocat
- sare, piper
- o lingură de unt
Mod de preparare:
- Încălzește uleiul într-o tigaie mare și adaugă scoicile. Lasă-le să se prepare circa 3 minute pe fiecare parte sau, după caz, până când le consideri pe gustul tău.
- Transferă-le pe un platou și ține-le la cald. Un vas termorezistent ar fi ideal!
- Acum e momentul să adaugi vinul alb, tarhonul și sarea în tigaie, lăsând compoziția să fiarbă aproximativ un minut.
- Adaugă untul și amestecă pană când se topește.
- Acum nu îți rămâne decât să torni sosul obținut peste scoici, să presari piper, sare și alte condimente, după gust. Servește scoicile cât sunt fierbinți!
Vezi și cea mai simplă rețetă cu fructe de mare!
Rețeta de scoici în sos de vin este una deosebită, care va fi pe placul tuturor! Scoicile sunt bogate în substanțe nutritive esențiale, iar o porție din acest preparat conține doar 225 de calorii, așa că este ideal dacă încerci să slăbești!



Surse foto: iStock