Shakshuka, micul dejun tradițional în Africa. Află cum se prepară!
- Timp de gătire:
- 15-30 minute
- Porții:
- 1-2 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Rețete la tigaie
- Fierbere
Cuprins
Caracteristici
- Rețete rapide
- Rețete culinare
- Mic-dejun
Shakshuka este un preparat delicios care se găteşte uşor şi rapid. Această rețetă îmbină ingrediente simple și arome deosebite, astfel că va deveni alegerea preferată pentru micul dejun.
Originară din Africa, Shakshuka este mâncarea tradiţională găsită în restaurantele din Tunisia, Maroc, Egipt, Liban sau Algeria, dar pe care o găseşti şi în meniul celor din Turcia şi Spania.
Rețetă de Shakshuka
Ingrediente pentru o porţie de Shakshuka:
- 2 ouă;
- un ardei capia;
- 2 roşii coapte;
- o ceapă roşie;
- 2 căţei de usturoi;
- 200 ml suc de roşii sau roșii în conservă;
- 2 linguri de ulei de măsline.
Condimente pentru Shakshuka
Alege mirodenii parfumate din Orient pentru a simţi gustul autentic preparatului Shakshuka:
- şofran;
- turmeric;
- chimen;
- piper roşu;
- boia iute sau dulce;
- sare, piper;
- 1/2 de legătură de pătrunjel proaspăt.
Foloseşte câte un vârf de cuţit din aceste condimente.
Mod de preparare Shakshuska:
Pune ceapa la călit în uleiul de măsline, lasă 2 minute, apoi adaugă chimenul. Când ceapa este călită, adaugă ardeiul capia tăiat cubuleţe, lasă până se înmoaie şi apoi pune roşiile tăiate cuburi şi sucul de roşii. Este momentul potrivit să adaugi condimentele care vor da aromă preparatului: piperul roşu, turmericul, boiaua, șofranul, sarea şi piperul.
Amestecă bine şi lasă pe foc mediu timp de 15-20 minute să fiarbă bine compoziţia. Când sosul a scăzut şi este consistent, adaugă ouăle, ca şi cum ai vrea să faci ouă ochiuri. Pune capacul peste tigaie şi lasă să fiarbă până se face albușul.
Secretul unei Shakshuka delicioase este gălbenuşul moale cu un gust aromat de sos de roşii, presărat la final cu mult pătrunjel proaspăt.
Citește și Cum faci șuberek ca în Dobrogea.