Învață să faci maioneză într-un minut! Iese perfect!
- Dificultate:
- Rețete ușoare
Cuprins
Caracteristici
Deși pare ușor de pregătit, maioneza este unul dintre acele sosuri care dau multe bătăi de cap gospodinelor. Combinația nu este deloc complicată, însă doar cele care i-au învățat secretele o pot „îmblânzi”.
Dacă te-ai săturat să pierzi mult timp când prepari maioneză, îți oferim o rețetă extrem de rapidă. Nu este doar un vis culinar! Chiar poți să faci maioneză într-un minut!
Cum să faci maioneză într-un minut
Ingrediente
- două linguri de oțet alb ori de suc de lămâie;
- un gălbenuș (ori un ou întreg);
- 250 ml de ulei;
- o jumătate de linguriță de sare;
- puțin muștar (opțional).
Preparare
Pune într-un vas cu pereții înalți tot uleiul, oțetul ori sucul de lămâie, sarea și puțin muștar (opțional). După aceea, sparge cu grijă oul în această compoziție. Odată ce ai adăugat toate ingredientele dorite în recipient, ia blenderul și amestecă bine compoziția. Pentru început, introdu blenderul pe fundul vasului și ține-l acolo câteva secunde, apoi ridică-l treptat, amestecând în continuare. Pulsează blenderul de câteva ori în acest mix, pentru a combina bine ingredientele. Gata, ai obținut maioneză într-un minut!
În funcție de preferințele tale, ajustează cantitățile anumitor ingrediente (oțet ori lămâie, sare și muștar).
Urmează indicațiile oferite în acest articol și vei reuși să faci fără prea mare efort maioneză într-un minut.