Mancaruri usoare - peste cu sos dulce

Mancaruri usoare - peste cu sos dulce
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Marţi, 08.06.2010

Cuprins

Sorin Vlad

Articol revizuit de
Sorin Vlad

Specialitate
Blogger culinar
Despre
Sunt blogger culinar din 2015. Bucataria pentru mine este o pasiune si este locul in care ma retrag dupa o zi grea la munca. Este posibil ca si pregatirea mea de chimist sa fi facut apropierea mai usoara de gastronomie, fiindca in mare parte ...

Suntem in luna iunie, ceea ce inseamna ca vara a inceput in mod oficial. Astfel, trebuie sa incepem sa scapam de tot colesterolul pe care l-am acumulat in toate lunile reci. Asadar, sa renuntam la toate fripturile si mancarurile grele si sa ne reprofilam pe ceva mult mai usor. Cum de proteine inca avem nevoie, cea mai buna solutie este carnea de peste. De aceea pentru astazi iti propun o reteta de peste la gratar cu sos dulce.

Sos dulce si un peste la gratar de nota 10

Iata de ce ai nevoie pentru a gati cel mai bun sos dulce pe care l-ai gustat vreodata:

- 2 pesti macrou
- usturoi
- ulei
- ceapa
- o lamaie feliata                                                                                                                                      
- 2 frunze de dafin
- piper boabe
- sare
- 1/4 cana apa fierbinte
- 1 lingura sos de soia
- 2 linguri zahar
- 1/2 lingurita pasta iute de ardei

Mai intai vei prepara foarte repede pestele. Speli cele 2 bucati de macrou foarte bine si le ungi cu putin ulei. In interior pui cate o frunza de dafin, putin piper boabe si niste ceapa tocata si calita. Cei doi pesti ii pui pe grill si ii lasi la foc mediu pana cand s-au rumenit.  Dupa cum vezi, pestii sunt foarte usor de preparat. Dar acum va trebui sa treci la prepararea sosului. Este o reteta la fel de simpla, dar acest sos dulce va schimba in totalitate gustul pestelui tau.

 Sos dulce

Peste cu sos dulce din abundenta

Pentru a prepara sosul trebuie sa procedezi astfel: ia apa fierbinte si amestec-o cu sosul de soia in care adaugi cateva linguri de zeama de lamaie, in functie de preferinte. Pune zaharul si continua sa amesteci pentru ca acesta sa se topeasca bine. Toarna peste amestec pasta de ardei iute putin cate putin, fara a uita sa gusti din cand in cand pentru ca sosul sa nu fie mult prea usturat, apoi ia bucatile de macrou si pune-le pe o farfurie. Ornamenteaza cu cateva felii de lamaie si toarna cateva linguri de sos dulce si picant peste el. Cum ai putea sa refuzi o asemenea cina?

 Sos dulce
 

 

Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Marţi, 08.06.2010
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Marţi, 08.06.2010
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Marţi, 08.06.2010
Articolul urmator »
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
Incepe quiz
Ce vei face peste 10 ani?
Ce vei face peste 10 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.4 (76)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024

Ne găsești pe