Suntem in luna iunie, ceea ce inseamna ca vara a inceput in mod oficial. Astfel, trebuie sa incepem sa scapam de tot colesterolul pe care l-am acumulat in toate lunile reci. Asadar, sa renuntam la toate fripturile si mancarurile grele si sa ne reprofilam pe ceva mult mai usor. Cum de proteine inca avem nevoie, cea mai buna solutie este carnea de peste. De aceea pentru astazi iti propun o reteta de peste la gratar cu sos dulce.
Sos dulce si un peste la gratar de nota 10
Iata de ce ai nevoie pentru a gati cel mai bun sos dulce pe care l-ai gustat vreodata:
- 2 pesti macrou
- usturoi
- ulei
- ceapa
- o lamaie feliata
- 2 frunze de dafin
- piper boabe
- sare
- 1/4 cana apa fierbinte
- 1 lingura sos de soia
- 2 linguri zahar
- 1/2 lingurita pasta iute de ardei
Mai intai vei prepara foarte repede pestele. Speli cele 2 bucati de macrou foarte bine si le ungi cu putin ulei. In interior pui cate o frunza de dafin, putin piper boabe si niste ceapa tocata si calita. Cei doi pesti ii pui pe grill si ii lasi la foc mediu pana cand s-au rumenit. Dupa cum vezi, pestii sunt foarte usor de preparat. Dar acum va trebui sa treci la prepararea sosului. Este o reteta la fel de simpla, dar acest sos dulce va schimba in totalitate gustul pestelui tau.
Peste cu sos dulce din abundenta
Pentru a prepara sosul trebuie sa procedezi astfel: ia apa fierbinte si amestec-o cu sosul de soia in care adaugi cateva linguri de zeama de lamaie, in functie de preferinte. Pune zaharul si continua sa amesteci pentru ca acesta sa se topeasca bine. Toarna peste amestec pasta de ardei iute putin cate putin, fara a uita sa gusti din cand in cand pentru ca sosul sa nu fie mult prea usturat, apoi ia bucatile de macrou si pune-le pe o farfurie. Ornamenteaza cu cateva felii de lamaie si toarna cateva linguri de sos dulce si picant peste el. Cum ai putea sa refuzi o asemenea cina?