Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL
Adevarata Stare de Bine

Un sos perfect pentru file de peste: sos Meuniere

Ana Maria Stroe
Timp de gătire:
5-10 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Un sos perfect pentru file de peste: sos Meuniere

Caracteristici

Da, de curand am descoperit un sos pe care eu, personal, l-as manca oricand cu un file de peste. Ingredientele sale se potrivesc in mod exceptional cu carnea de peste, asadar sosul est pur si simplu perfect: sos Meuniere. De aceea, iti voi prezenta si tie astazi aceasta reteta de sos Meuniere, pentru ca pestele tau sa prinda un alt gust, mult mai bun.

Sos Meuniere, o reteta de exceptie

Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara acest savuros sos Meuniere:

  • 3 linguri de unt
  • 3 linguri de zeama de lamaie
  • o ceapa verde
  • o legatura patrunjel
  • sare
  • piper negru macinat
  • piper verde macinat
  • 2 linguri capere

Nu vom mai zabovi pentru ca sunt convinsa de faptul ca esti nerabdatoare sa vezi ce este cu acest sos minune. Asadar, sa trecem la treaba.

Ceapa verde taiata pe tocator

Bineinteles ca tot ce este bun este si foarte simplu de preparat. Exista si exceptii insa nu este cazul acestui sos Meuniere. Iata cum trebuie procedat. Intr-o cratita pune untul la topit. Intre timp toaca ceapa verde si adaug-o peste unt alaturi de patrunjelul pe care, de asemenea, l-ai tocat. Caleste-le putin in unt, apoi toarna zeama de lamaie. Adauga caperele si continua sa fierbi. Potriveste gustul de sare si piper si, iti vine sa crezi sau nu, asta este tot ce trebuie sa faci. Lasa sosul Meuniere la fiert 5 minute si este gata sa iti ofere o experienta culinara de neuitat.

Sos Meuniere pentru orice tip de peste

Ceapa verde prajita in tigaie, alaturi de unt

Salau cu sos meuniere

Pentru a prepara un nou fel de mancare gustos, de aceasta data salau in sis meuniere, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
 
  • 3 bucăți șalău eviscerat și curățat de solzi (aproximativ 1 kg)
  • 3 linguri făină
  • 80 gr unt
  • 3 linguri ulei
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • 1 lingură capere
  • puțin vin alb – 2-3 linguri
  • sare, piper
  • pătrunjel tocat (1 legătură)

Cum il vom prepara

Saram si piperam pestele, apoi il trecem prin faina si il punem in tava. In prealabil, in tava vom pune circa 40 de grame de unt si aproximativ 3 linguri de ulei. Pestele il prajim 5-6 minute pe fiecare parte.
 
Sosul meuniere il putem prepara in aceeasi tigaie. Adaugam restul de unt in tigaie, iar cand se topeste punem sucul de lamaie, vinul alp si caperele. Dupa 5 minute de fierbere la fic mic oprim focul si adaugam patrunjel tocat. Punem apoi sosul peste peste.
 

 Alte articole care te-ar putea interesa:

Adu picnic-ul la tine acasa: frigarui la gratar cu legume

Prepara un blat de pizza crocant in 5 pasi

Prepara o mancare de morcovi 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.2 (31)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoie de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!