Daca vrei sa prepari un sos pe placul intregii familii, trebuie sa inveti sa faci un sos olandez. Acest sos este foarte asemanator binecunoscutei maioneze, insa are un gust mult mai delicat.
Sos olandez - un deliciu rafinat!
Ingrediente pentru sos olandez:
- 150 gr de unt
- 3 galbenusuri
- 2 lingurite de apa
- 2 lingurite de zeama de lamaie
- sare
- piper alb
- patrunjel
Cum prepari sos olandez?
1. Galbenusurile le amesteci cu o lingurita de zeama de lamaie si cu doua lingurite de apa. Acest amestec il pui la foc mic, la bain-marie. In tot acest timp amesteci continuu.
2. Separat, topesti untul, apoi il adaugi galbenusurilor, amestecand permanent.
3. Acum pui si cea de-a doua lingurita de zeama de lamaie. Condimentezi cu sare si piper, dupa gust. (Se poate folosi si piper negru dar e foarte potrivit cel alb pentru aspect)
4. Lasi la foc mic pana se ingroasa. Cand il iei de pe foc, pui putin patrunjel tocat.
Acest sos olandez se serveste cald, asadar este bine sa fie servit imediat ce a fost facut sau sa fie pastrat la cald. E perfect pentru orice fel de garnitura, langa legume fierte, peste sau friptura la gratar.