Inca un sos pur si simplu delicios: sos tartar!

Dificultate:
Rețete deosebite
Inca un sos pur si simplu delicios: sos tartar!
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Luni, 07.06.2010

Cuprins

Caracteristici

Acest sos tartar a fost printre preferatele mele inca de prima data cand am aflat de existenta lui. I-am putea spune... dragoste la prima degustare. Daca nu poti intelege ce poate fi atat de special la un sos, ca sa placa atat de mult cuiva, te provoc sa prepari si tu sos tartar si apoi vei vedea cum nici tu nu te vei mai satura de el.

Sos divin inseamna sos tartar

Iata ingredientele de care ai nevoie pentru acest deosebit sos tartar:
- 4-5 castraveciori murati
- 200 gr maioneza
- 100 gr smantana
- o lingura de otet
- patrunjel proaspat tocat
- o lingura de arpagic proaspat
- o lingura de tarhon tocat
- sare, piper

 Sos tartar

Doar daca vei arunca un ochi la aceste ingrediente, vei vedea cat de aromat va iesi acest sos tartar! Ca un pont, iti spun ca este foarte potrivit pentru carnea de peste, dar poate fi savurat si alaturi de alte tipuri de fripturi.

Un deliciu de sos tartar

Sa ne apucam de treaba!

Castraveciorii murati trebuie sa ii tai in cubulete mici si sa ii amesteci cu maioneza. Dupa ce ai amestecat foarte bine, incepi sa torni smantana si continua sa amesteci pana cand aceasta este incorporata in totalitate. Adauga otetul, arpagicul si tarhonul si amesteca in continuare. Gusta putin din sosul tartar pentru a iti da seama cum anume sa potrivesti gustul de sare si piper.

La sfarsit, presara deasupra putin patrunjel tocat, pentru aroma si, de ce nu, aspect. Acopera bolul in care ai preparat sosul si da-l la frigider pana ce se raceste bine. Acum poti sa te bucuri de o bunatate de sos tartar alaturi de multe alte bucate delicioase pe care le-ai pregatit chiar tu!

 Sos tartar

 Alte articole care te-ar putea interesa:

Prepara o mancare de morocovi in 30 de minute

Cea mai usoara reteta de chec aperitiv cu ciuperci

Trei idei pentru retete de aperitive reci 

 

Vezi si
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Luni, 07.06.2010
Mascarpone: beneficii și mod de consum
Mascarpone: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Luni, 07.06.2010
Articolul urmator »
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Incepe quiz
Testul simplu care îți descrie viața
Testul simplu care îți descrie viața

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (58)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
ally (anonim)
17 august 2011 15:03

are ceva daca in loc de smantana folosesc iaurt?

Ne găsești pe