Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Supa de dovleac ca aceea din copilarie

Alexandra Machitescu

Daca ma gandesc la supa pe care o mancam cu drag in copilarie, gandul ma duce imediat la supa de dovleac pe care o prepara bunica. Incearca acum reteta dupa care gatea bunica mea o delicioasa supa de dovleac cu pui.

Ce iti trebuie pentru o supa de dovleac?

Supa dovleac

Ingrediente necesare pentr supa de dovleac:
- 4 dovlecei
- 250 gr carne de pui
- 150 ml suc de rosii
- 3 linguri de orez
- o ceapa
- 2 morcovi
- ½ telina
- o legatura de marar
- sare
- piper

Cum prepari o supa de dovleac?

Supa de dovleac
1. Carnea de pui o speli si o pui la fiert in apa (cam 2 l si jumatate) cu sare. Lasi cam 30 de minute la fiert.

2. Dupa 30 de minute, adaugi zarzavatul intreg (ceapa , morcovii si telina). Lasi pana cand zarzavatul s-a fiert bine.

3. Carnea o lasi in zeama dar zarzavatul il scoti. Adaugi sucul de rosii si orezul si lasi la foc mic cam 10 minute, amestecand ca sa nu se lipeasca orezul.

4. Dovleceii ii cureti de coaja si de seminte, apoi ii tai cubulete si ii pui in supa.

5. Acum, fierbi totul cam 15 minute si condimentezi cu sare si piper. La sfarsit adaugi mararul tocat marunt.

Supa de dovleac se serveste de obicei calda, dar e buna si rece. Daca iti place un gust acrisor, poti pune cateva picaturi de zeama de lamaie direct in farfurie.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0.7 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!