Top 7 cele mai gustoase si sanatoase bucatarii ale lumii

Top 7 cele mai gustoase si sanatoase bucatarii ale lumii
Studentie.ro
Miercuri, 28.10.2015

Cu totii cautam diversitate si gusturi inedite in alegerile culinare pe care le facem zi de zi, insa, pentru a ne mentine sanatosi si pentru a avea o forma fizica de invidiat nu trebuie sa acordam atentie doar gustului, ci si ingredientelor folosite in bucatariile noastre preferate si modului in care acestea sunt preparate.

 Specialistii de la hipMenu, cea mai importanta platforma de food-ordering din vestul tarii, au facut o incursiune culinara in jurul lumii, realizand un top al celor mai gustoase si sanatoase bucatarii nationale. Iata care sunt acestea:

 

1. Bucataria italiana se poate mandri cu faptul ca a dat lumii primele doua cele mai populare preparate: pastele si pizza. Cu toate acestea, bucataria italiana nu se opreste, in niciun caz, aici. Apartinand, fireste, minunatei bucatarii mediteraneene, aceasta contine o paleta bogata de preparate specifice, bazate pe ingrediente naturale si sanatoase cum ar fi cerealele integrale, uleiul de masline, legumele, pestele, fructele de mare si carnea slaba.

2. Bucataria libaneza poate fi considerata ca fiind un foarte reusit fusion intre bucataria mediteraneana si cea arabeasca. Este considerata o bucatarie sanatoasa, aceasta fiind bazata in special pe carne slaba, in cantitati destul de reduse (pui, peste si oaie), leguminoase (linte, naut), legume proaspete, lactate sub diferite forme si ierburi aromatice. Antreurile sunt nelipsite, avandu-se, de regula, de ales intre Hommus, Labneh, Baba Gannoush, Tabbouleh sau Fattoush. Cel mai cunoscut aperitiv cald din bucataria libaneza este probabil Falafelul, o mancare ce consta in chiftelute prajite din pasta de naut. Ca feluri principale, bucataria libaneza contine gratare de oaie, vita, pui sau peste.

Citeste articolul intreg pe Studentie.ro!

Vezi si
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Miercuri, 28.10.2015
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 28.10.2015
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Miercuri, 28.10.2015
Articolul urmator »
7 rețete cu varză de Bruxelles pe care să le încerci
7 rețete cu varză de Bruxelles pe care să le încerci
Raluca Margean | Duminică, 17.11.2024
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (2)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete
Raluca Margean | Miercuri, 16.07.2025
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete (606 vizite)