Adevăratul motiv pentru care femeile nu-i pot schimba pe bărbații pe care îi iubesc

Adevăratul motiv pentru care femeile nu-i pot schimba pe bărbații pe care îi iubesc

Ramona Jurubita

Știi clasica poveste de iubire dintre un băiat dur și o fată bună, aceea care seamănă leit cu „Frumoasa și Bestia”? Ei bine, astfel de conexiuni au loc zi de zi între oameni și mulți le consideră nepotrivite. Totuși, există și persoane care dau șanse de supraviețuire cuplurilor formate din două caractere total diferite, spunând: „Lasă, o să-l dea ea pe brazdă, „O să facă din el un bărbat serios” sau „O să se maturizeze alături de ea”.

Oare se întâmplă așa în realitate?
Dacă ne gândim bine, realizăm că este parțial adevărat, fiindcă ființele umane chiar se schimbă în funcție de legăturile pe care le stabilesc. Dragostea sănătoasă ajută pe fiecare dintre noi să își vindece rănile din trecut, să scape de negativitate și să se lase iubit.

Când doi oameni se iubesc, se inspiră unul pe celălalt, se încurajează și încearcă să evolueze împreună. Vor să fie mai buni pe cont propriu ca să aducă tot ce au mai bun în relație și să trăiască fericiți împreună. Practic, încearcă să se dezvolte armonios.

Cuplu care se ceartă, în timp ce femeia pare dezamăgită de atitudinea bărbatului.

Din păcate, nu toți partenerii sunt de acord cu această „creștere” comună, fiindcă vor să urmeze ritmul de evoluție pe care l-au avut întotdeauna (chiar dacă este lent) și să rămână la fel pentru mai mult timp. Este acel „vreau să mai copilăresc” pe care toți l-am auzit la un moment dat în viață din gura unei persoane imature.

Când unul refuză schimbarea, iar celălalt o dorește din tot sufletul, intervine un blocaj în comunicarea dintre ei și relația se poate rupe.

Rebecca Bullion este consilier, psihoterapeut și speaker motivațional. Ea a scris un articol despre aceste diferențe din cuplu și a explicat ce se poate face în astfel de cazuri. Iată părerea expertei:

„O strategie pentru „reducerea blocajului” este aceea că trebuie să se stabilească ferm și clar de la început că ambele părți au aceeași viziune despre o relație fericită, iar acest lucru trebuie discutat și convenit, punct cu punct.

Dacă unul dintre punctele de pe listă este „nu încerca să mă schimbi”, atunci persoana respectivă nu este cu adevărat pregătită pentru o relație sau vrea doar beneficiile și laudele unei relații, dar fără să depună vreun efort.

Le spun adesea clienților mei: „Există 3 persoane în relația ta: tu, partenerul și relația”.

Această perspectivă poate face lucrurile un pic mai ușoare și poate diminua lupta pentru putere. (Din nou, singura problemă cu acest model este că ambele persoane trebuie să aibă aceeași viziune pentru o relație de succes și fericită).

Așadar, se pot schimba bărbații? Adevărul este că... nu, nu pot.

Bărbații au tendința de a se simți încorsetați și inferiori atunci când partenera încearcă să-i determine să facă prea multe „ajustări” sau „modificări” în comportamentul lor.

Deci, cum poate o femeie să comunice atunci când vrea să vadă o schimbare la cel de lângă ea?

Pentru început, respectul trebuie să stea întotdeauna la baza transmiterii unui mesaj, indiferent de natura lui. Enunțul trebuie construit sub forma unei afirmații de tipul "Mă simt... când tu...".

De exemplu, poți spune „Mă simt supărată și rănită atunci când folosești acest ton și aș dori să îl îndulcești”.

Cu toate acestea, singurul lucru pe care cred că majoritatea bărbaților l-ar pune undeva în capul listei cu așteptări pentru viitor este chiar cererea „Nu încerca să mă schimbi”. Prin aceasta, cel mai probabil, el arată că vrea acel respect și să fie acceptat așa cum este.

Dacă femeia vrea să intre în viața lui și începe să rearanjeze mobila de acolo, atunci trebuie să existe un echilibru între aceste două tendințe - să rămână la fel sau să facă lucrurile să avanseze prin modelarea și contopirea vieților într-o singură unitate?

Comunicarea și limitele sunt calea de ieșire din orice conflict. Și, din nou, la fel este și acceptarea faptului că persoana este fericită cu ceea ce este și nu vede necesitatea de a se reorganiza pentru a deveni „pregătită pentru o relație”. Așadar, acordați-vă mult timp de cunoaștere și fiți mai întâi prieteni. Nu vă lăsați purtați de val pe „Insula Fanteziei”.

Și nu uitați că micile ajustări, atunci când sunt menținute în timp, devin o schimbare. Dar dacă partenerul nu este deloc așa cum vrei sau cum ai nevoie și nu dă semne că vrea să crească alături de tine (fie că este bărbat sau femeie), indiferent de combinația magică de semne zodiacale, mergi mai departe.”, a explicat experta.

După spusele consilierului de relații, nu ar trebui să rămâi lângă o persoană de care nu îți place și nici să speri că se va schimba dacă refuză de la început să o facă. Există o speranță doar dacă vrea din primele zile să facă mici ajustări, așa cum și tu ar trebui să procedezi ca totul să meargă bine. Când amândoi lăsați unul de la celălalt, se instalează echilibrul de care aveți nevoie pentru a crește împreună. Dar când unul nu-și dorește deloc să evolueze, lucrurile nu vor funcționa. Gândește-te bine la viitorul pe care ți-l dorești și la așteptările pe care le ai - fie sunt prea mari, fie ai ales omul nepotrivit și nu îți poate îndeplini dorințele.

Acest articol este o adaptare a articolului redactat de Rebecca Bullion și publicat pe Thought Catalog.

Citește și: Cinci moduri simple de a nu-l mai alege pe bărbatul greșit la nesfârșit

Surse foto: iStock

Surse articol: YourtangoFlipboardLovestrategies

Articolul urmator
Cinci secrete despre dragoste pe care femeile mature le știu și cele tinere nu
Cinci secrete despre dragoste pe care femeile mature le știu și cele tinere nu
Cât de ușor cred bărbații că te pot seduce?
Incepe quiz
Cât de ușor cred bărbații că te pot seduce?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.