Cinci întrebări pe care să ți le pui dacă începi să te vezi cu fostul unei prietene

Cinci întrebări pe care să ți le pui dacă începi să te vezi cu fostul unei prietene

Ramona Jurubita

Nu-i poți spune inimii pe cine să iubească și trebuie să te supui alegerii sale, chiar dacă nu ți se pare tocmai inspirată. Uneori se întâmplă ca dragostea să destrame prietenii, mai ales dacă realizezi că ți-a picat cu tronc fostul celei mai bune prietene.

Poate la început nu îl vedeai ca pe un posibil iubit, dar asta pentru că știai că este cu ea. Din respect pentru legătura dintre voi, nici măcar nu ai îndrăznit să îl privești mai mult decât era cazul. Apoi, după despărțirea lor, ceva s-a întâmplat în sufletul tău și ai realizat că simți ceva pentru acel om. Ești conștientă că tocmai te-ai avântat pe un teren minat, fără voia ta, dar acum nu mai există cale de întors.

Poate că inima ta își dorește să bată în tandem cu a lui, așa că trebuie să te gândești bine ce ai de făcut. Întâlnirile pe ascuns nu sunt cea mai bună soluție, astfel că ar fi mai bine să îți pui următoarele întrebări înainte de a ieși cu fostul prietenei tale:

Femeie care se uită în mesajele pe care le trimite prietena ei.

1. Îmi voi face prietena să se simtă inconfortabil?

Să ne gândim la varianta ideală: ei nu mai au nicio legătură unul cu altul, așa că ai cale liberă spre alesul inimii tale. Dar ce te faci dacă au rămas lucruri nelămurite între ei și nu le place să fie puși din nou la aceeași masă? Dacă ai fi cu el, ar înseamna să îi pui din nou în contact și, totodată, să îți pui prietena într-o situație neplăcută. Poate legătura lor a fost una toxică și ea a rămas cu traume, așa că rănile i se vor adânci dacă îl va vedea iar în fiecare zi.

Bineînțeles, nu trebuie să îi ascunzi ceea ce simți, dar va fi greu să îți trăiești povestea de iubire în fața ei. În plus, este posibil ca acesta să fi fost agresiv în timp ce erau împreună și poate ea are nevoie de consiliere acum ca să își revină.

Ar trebui să te îngrijoreze un astfel de trecut și să te gândești că istoria s-ar putea repeta, iar victima să fii tu de această dată. Chiar dacă posibilul tău partener este atent și grijuliu cu tine, comportamentul său violent poate ieși oricând la suprafață. Asigură-te că nu observi la el semnele care indică faptul că relația voastră este nesănătoasă.

2. Cât a trecut de la despărțirea lor?

Există o mare diferență între a te întâlni cu un fost din liceu și unul de care prietena ta s-a despărțit luna trecută. Sentimentele nu dispar atât de ușor și poate că și el o mai iubește. Înainte să te aventurezi într-o astfel de poveste, va fi nevoie să te asiguri că amândoi au trecut peste.

Fii atentă la detalii și vezi dacă își mai caută privirea când se văd întâmplător pe stradă sau în cercul de prieteni. Cel mai bine este să nu faci niciun pas până nu vezi că dragostea lor este de domeniul trecutului. În plus, dacă te grăbești să fii cu el, cei din jur ar putea crede că ai așteptat această separare și că ai profitat de oportunitate.

3. A trecut prietena mea peste această relație?

Ar trebui să te gândești la prietenia voastră. Dacă vă cunoașteți de mulți ani, acea fată nu se așteaptă ca tu să te cuplezi cu fostul ei partener. Ia în calcul și intensitatea sentimentelor pe care le-a avut pentru bărbatul pe care îl placi. Nu contează câtă vreme au fost un cuplu, ci cât de profunde au fost momentele și trăirile în doi.

Este posibil să se mai gândească la el, să mai tânjească după clipele petrecute împreună. Dacă nu a fost de acord cu despărțirea, poate speră la o împăcare, iar vestea că tu îi poți lua locul ar putea să îi facă foarte mult rău. Fiindcă o cunoști atât de bine, ar trebui să știi cum să o abordezi, astfel încât să înțeleagă intențiile tale și să nu perceapă totul într-un mod eronat. O discuție sinceră este binevenită în asemenea situații.

4. Ce motive am să mă văd cu el? Oare sunt greșite? Dar el ce vrea de la mine?

Asigură-te că îți dorești cu adevărat această relație și că nu este doar o plăcere de moment. Riști să îți pierzi prietena de-o viață pentru ceva trecător și nu este o idee foarte bună. De asemenea, încearcă să afli dacă persoana care v-a cucerit pe amândouă vrea ceva serios.

În cazul în care și-a propus doar să se joace puțin cu voi sau să profite de slăbiciunile tale, nu ar trebui să accepți. Îți poți da seama ușor de intențiile sale, dacă îi analizezi comportamentul. Motivele ascunse pot ieși la iveală prin gesturile făcute involuntar. Privește-i atent limbajul corpului și descifrează-i mișcările.

5. Sunt dispusă să îmi pierd o prietenă de dragul iubirii?

Există șanse ca femeia care ți-a fost alături în multe momente să încerce să te susțină și acum. Chiar dacă inima ei se va rupe în bucăți, poate că nu se va opune dorinței tale. Cu toate acestea, vă veți îndepărta în timp, mai ales dacă nu va suporta să te vadă la brațul lui. Nu o va face intenționat, dar sufletul ei va fi îngenuncheat de durere, la gândul că ești cu omul care o iubea pe ea cândva. Așa că trebuie să cântărești bine decizia pe care o vei lua și să descoperi dacă merită să pierzi o prietenie de-o viață pentru o relație care s-ar putea să nu dureze prea mult.

Ascultă-ți intuiția și nu te grăbi să dai frâu liber sentimentelor! Te afli într-o situație delicată pe care trebuie să o tratezi cu seriozitate. Nu îți interzice nimeni să ai o relație cu fostul partener al unei prietene și poți face tot ce vrei, dar trebuie să îți păstrezi demnitatea.

Descoperă și: 11 semne care arată că fostul iubit este, de fapt, sufletul tău pereche

Surse foto: iStock

Surse articol: JoinonelovePyarAsiaone

Articolul urmator
10 momente critice care o fac pe o femeie să îl părăsească pe bărbatul pe care îl iubește
10 momente critice care o fac pe o femeie să îl părăsească pe bărbatul pe care îl iubește
Te vei impaca vreodata cu fostul iubit?
Incepe quiz
Te vei impaca vreodata cu fostul iubit?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - cuplu

    1. Importanța detaliilor în organizarea nunții tale de vis (98 vizite)