Cum își ia "La revedere" o femeie puternică de la bărbatul care i-a greșit

Cum își ia "La revedere" o femeie puternică de la bărbatul care i-a greșit

Ramona Jurubita

Femeile sunt diferite și toate au ceva special, dar pe cea puternică o poți remarca în mulțime. Nu se aseamănă în niciun fel cu restul doamnelor, căci știe să trateze corect fiecare situație. Mai ales când vine vorba de o separare, are propriul mod de a-și lua rămas bun de la bărbatul care i-a greșit. Nu știi cum procedează? Trebuie neapărat să afli, pentru că are un stil aparte și atitudinea ei de neclintit poate lăsa pe oricine fără cuvinte!

O femei puternică a trecut prin multe despărțiri și nu se teme să o ia de fiecare dată de la capăt. Este conștientă că toate aceste rupturi o fac mai puternică pe zi ce trece. Nu e o persoană obișnuită și nu lasă emoția să o conducă, astfel că nu plânge, nu se victimizează și nu imploră pentru o nouă șansă. Dacă i-ai greșit, nici măcar nu va da vina pe faptele tale, ci te va lăsa pur și simplu să pleci. Nu te va forța să rămâi, fiindcă este conștientă că relația nu va mai funcționa.

Și atunci, de ce să sufere pentru ceva temporar? Evită să prelungească agonia de a mai fi încă puțin cu omul nepotrivit. Știe că aproape toate persoanele sunt pasagere în viața ei și nu se teme să îți continue drumul fără cel pe care l-a iubit atât de mult. Îți va respecta decizia dacă tu ai ales să pleci și va înțelege că meriți să fii fericit și să explorezi lumea. Asta îți dorești? Atunci asta vei face, pentru că o femeie puternică știe că trebuie să supraviețuiască singură și nu se va baza niciodată pe ceilalți doar pentru că are inima frântă.

Ea știe că atenția și afecțiunea sunt lucruri pe care trebuie să le primești fără să le ceri. Este conștientă de faptul că iubirea trebuie să fie simplă și ușoară. Ce este greu, complicat și cu multe piedici nu poate fi asociat cu dragostea…

Este genul de femeie care e de părere că omul potrivit va rămâne pentru totdeauna. Dacă tu decizi să pleci, se gândește că va întâlni multe alte persoane pe parcurs și își va găsi, într-un final, alesul. În momentul în care îți anunți plecarea, pentru ea devine clar că tu nu ești cel potrivit.

De asemenea, știe că fiecare sfârșit este urmat de un nou început și nu se teme să o ia de la capăt iar și iar. Da, poate s-a săturat să fie părăsită, dar nu va insista și nu va încerca să te convingă să mai stai; totuși, asta nu înseamnă că va regreta că te-a iubit cândva.

Femeia puternică nu se teme de nimic și știe că va fi suficient de curajoasă pentru a-și deschide din nou inima, chiar dacă a fost rănită de milioane de ori. Își va păstra mereu speranța și va aștepta să cunoască persoana care nu o va părăsi niciodată, indiferent de ce se va întâmpla. Absența ta o va ajuta să se aprecieze mai mult, să își dea seama cât valorează. În cele din urmă, va realiza că va fi mereu ea însăși, cu sau fără tine.

În loc să plângă după tine, chiar dacă va fi la pământ, se va ridica și va face tot posibilul pentru a depăși acest moment. Va trece peste. Să nu te îndoiești de asta!

Silueta unei femei care stă pe plajă și admiră orașul care se vede în depărtare.

Absența ta o va motiva să devină și mai bună în tot ceea ce face, va fi motorașul care o va propulsa în centrul obiectivelor sale. Va trăi și fără tine, chiar își va îndeplini și visele. Deși are inima frântă, știe că își va reveni într-o bună zi, va fi mai puternică pentru că are capacitatea de a învăța din durere. Tu i-ai oferit atât de multe lecții, dar va reține tot ce trebuie să știe pentru a merge mai departe.

O femeie puternică va învăța să se ierte după despărțire. Nu îți va spune „La revedere”, nu te va ruga să nu pleci. Pur și simplu, va învăța să se iubească mai mult decât înainte, fiindcă va realiza că iubirea pentru propria persoană este singura cheie care o poate ajuta să supraviețuiască. Va face tot posibilul să nu se considere vinovată pentru decizia ta de a pleca. În timp, se va convinge că a făcut tot ce îi stătea în putință pentru a te face să rămâi. Dar tu nu ai vrut să continui, tu ai părăsit-o… Și știi ceva? S-ar putea să regreți, pentru că o femeie ca ea își pune amprenta pe sufletul tău și nu vei putea să o ștergi niciodată din amintirile tale.

Cert este că o femeie puternică nu se va întoarce niciodată după o despărțire.
Când îți vei da seama că ai greșit și că lipsa ei îți face rău, va fi prea târziu. Nu vei mai putea face nimic, nu vei avea cum să o aduci înapoi. Va continua să meargă mereu doar înainte și se va îndepărta din ce în ce mai mult de tine. Nu va mai trăi niciodată în trecut, iar tu vei rămâne doar o parte din acele monente îndepărtate. Te va ierta, dar nu va uita niciodată că ai forțat-o să își ia rămas bun.

Clipa în care o femeie puternică îți spune „La revedere” coincide cu momentul în care își dă seama că nu a pierdut nimic, iar tu realizezi că ai pierdut-o pe ea. Dacă ai lângă tine o astfel de parteneră, gândește-te de două ori înainte de a pune capăt relației. Nu vei mai fi niciodată lângă ea și s-ar putea să îți lipsească enorm în cea mai scurtă vreme. Este o decizie care se cântărește bine. Ai grijă ce-ți dorești, căci nu există o mașină a timpului care să ți-o aducă înapoi!

Acest articol este o adaptare a celui de pe Thought Catalog.

Citește și: Este mult mai bine să renunți la o relație decât la tine însăți, draga mea

Surse foto: Pixabay, Unsplash

Surse articol: ThoughtcatalogHerwayThinkaloud

Articolul urmator
Cum au reacționat 14 bărbați la ideea de a lua numele soției după căsătorie. „Ideea ca un bărbat să-și anuleze complet numele mi se pare atât de înjositoare..."
Cum au reacționat 14 bărbați la ideea de a lua numele soției după căsătorie. „Ideea ca un bărbat să-și anuleze complet numele mi se pare atât de înjositoare..."
Esti o femeie puternica?
Incepe quiz
Esti o femeie puternica?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (10)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.