Ai tot dreptul să pleci de lângă persoanele care nu te fac să te simți iubită așa cum meriți

Ai tot dreptul să pleci de lângă persoanele care nu te fac să te simți iubită așa cum meriți

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Câteodată, mai trebuie să ne dăm voie să plecăm, să ne lămurim sentimentele, să fim sinceri și conștienți de emoțiile noastre și să înțelegem când ceva nu mai funcționează pur și simplu într-o relație. Totuși, acesta este un lucru extrem de dificil de făcut. Este greu să renunți la cineva care, odată, ți-a adus multă bucurie în viață. Este greu din a te opri să-i mai porți de grijă.

Începe cam așa: întâlnești pe cineva și începe să îți pese foarte mult, vezi atât de mult potențial în el, începi o relație, iar lucrurile sunt cu adevărat frumoase, te simți plină de speranță că ți-ai întâlnit sufletul pereche. Există o legătură profundă, te simți prețuită și îți faci amintiri frumoase cu această persoană.

Și, uneori, relația e de durată și asta este probabil ce orice persoană își dorește în viață. Dar ca ființe umane care se schimbă constant, ca ființe umane care se confruntă tot timpul cu factori externi, ca ființe umane care trec atâtea greutăți și experiențe diferite - uneori lucrurile se schimbă. Viața ne transformă sau întâlnim circumstanțe care ne deschid ochii sau ne fac să vedem relația noastră dintr-o perspectivă diferită sau ne vedem dintr-o perspectivă diferită. Și poate ajungem să rămânem în acea relație doar de teamă să nu fim răniți.

Sursa foto: Unsplash

Prin urmare, atunci când ești empatică sau când ești genul de persoană care are sentimente profunde, despărțirea poate fi un proces foarte lung, dar și dureros de dificil. Atunci când iubești cu toată ființa, poate fi ușor să te păcălești că ești fericită, dar ca acel cineva să rămână în viața ta.

Persoanele care iubesc cel mai tare și care au suflete bune și au trăit deseori alături de persoane care nu a fost atât de amabile cu ei și au iubit oameni care nu le-au oferit la fel. 

Este important pentru empatici să înțeleagă că plecarea nu înseamnă că renunță la cineva. Uneori, trebuie să înțelegem că mersul pe jos poate fi cel mai bun cadou pe care îl oferim cuiva și pentru noi înșine, pentru că ne ajută să învățăm lecții importante, ne ajută să evoluăm.

Sursa foto: Unsplash

Dacă continui să iubești pe cineva pentru comoditate, le oferi cu adevărat spațiul necesar pentru a evolua și el la rândul lui? Timpul pentru a găsi genul de iubire care va fi cu adevărat dragostea potrivită pentru el? 

Pentru că adevărul este, uneori iubirea se transformă. Când chiar îți pasă, te îngrijorezi dacă l-ai rănit, începi să ai resentimente dacă îi oferi libertate, dar asta nu face bine relației, pentru că nu este sănătos. Și asta nu este vina nimănui. El poate fi dragostea vieții tale timp de ani de zile și te poate învăța multe lucruri, să te ajute să evoluezi, dar la un moment dat se poate întâmpla să nu vezi un viitor cu el sau poți ajunge într-un punct în care trebuie să te îndepărtezi. Este în regulă. Ne îndepărtăm din atâtea motive, plecăm de lângă oameni și este perfect normal să facem acest lucru. Trebuie să înțelegi că nu ești o persoană rea pentru că nu poți face lucrurile să funcționeze. Nu ești o persoană rea pentru că ai renunțat la el. 

Sursa foto: Unsplash

Întreabă-te: aduce această persoană iubire și pace în viața ta? Te ajută să evoluezi și vede mai presus de suprafață? Această persoană te face să te simți iubită, apreciată și în siguranță? Dacă o face, atunci acea conexiune merită să fie în viața ta, merită energia ta. Merită să fie prețuit. Dar dacă nu - dacă rămâni lângă oameni care îți adaugă o greutate pe suflet, care sunt necinstiți cu tine, care te țin înapoi, care te fac să nu te dezvolți, atunci trebuie să accepți că plecarea este singura soluție. Acea conexiune reală nu va exista niciodată.

Surse foto: Unsplash, istock

Articolul urmator
Cum trebuie să manifești pentru a obține ceea ce îți dorești în viață
Cum trebuie să manifești pentru a obține ceea ce îți dorești în viață
Ce fel de fostă iubită ești?
Incepe quiz
Ce fel de fostă iubită ești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.