Cum să fii bine când el decide că nu ești "aleasa"

Cum să fii bine când el decide că nu ești "aleasa"

Ramona Jurubita

Doare să vezi că nu ești aleasa omului pe care îl iubești, dar e mai chinuitor să te străduiești să îi dovedești contrariul. Dacă un bărbat nu alege să-și petreacă restul vieții alături de tine, ar trebui să îl lași să plece și să îți vezi de drumul tău. Poți fi bine și dacă nu împarți totul cu el. Nu știi cum? Citește mai departe pentru a afla secretele fericirii!

Împlinirea nu depinde numai de o relație, mai ales dacă legătura după care tânjești este una toxică, iar sentimentele nu sunt reciproce. Crede-mă, îți este mai bine singură, decât lângă un bărbat care nu te consideră specială. De-a lungul parcursului tău prin viață, vei întâlni mulți oameni care nu sunt pentru tine și care nu vor dori să îți rămână alături. Important este să faci diferența între ei și aceia care te merită. Iată cum poți trece mai ușor peste dezamăgire:

Când un bărbat decide că nu ești persoana potrivită pentru el, nu îl contrazice!
Nu te strădui să îi dovedești că se înșală, ci încearcă să îi arăți că ai acceptat decizia pe care a luat-o. Fii politicoasă și retrage-te din viața lui. Nu este cazul să te uiți înapoi și nici să cauți motive pentru care a luat această decizie.

Acceptă că uneori nu poți avea alături toți oamenii care îți sunt dragi și gândește-te că nu este nici prima și nici singura dată când vei mai trece printr-o asemenea experiență. E o lecție care te pregătește pentru viitor și care te va face, fără doar și poate, mai puternică. Plângi dacă simți să o faci, dar nu îți arăta vulnerabilitățile în fața lui și nu îi spune că te-a dezamăgit.

Când un bărbat decide că nu ești persoana potrivită pentru el, nu te îndoi de tine!
Respingerea din partea lui nu reflectă în niciun fel valoarea ta. Nu îți pierde încrederea în tine și nu te subestima, doar pentru că un om nu a putut vedea cât potențial ai. Când un tip îți spune că nu ești potrivită pentru el, raportează-te fix la această idee. E vorba despre el și despre ce așteptări are. Nu înseamnă că nu meriți iubire sau că nu există altcineva care să te aprecieze exact așa cum ești.

Adu-ți aminte de câte ori te-ai simțit încrezătoare înainte să îl cunoști și cât de mult te admirai când te priveai în oglindă! De ce nu ai putea face la fel și acum? Valoarea ta nu depinde, în niciun caz, de hotărârea altcuiva. Contează cum te raportezi tu la tine și la oportunitățile viitoare.

Mireasă încrezătoare care stă în fața oglinzii și privește într-o parte.

Când un bărbat decide că nu ești persoana potrivită pentru el, iubește-te suficient, astfel încât să-l poți lăsa să plece!
Trebuie să ai respect de sine și să nu mai alegi la nesfârșit omul care nu te alege pe tine. E normal ca orgoliul să îți fie profund rănit, dar e nevoie să fii puternică și să treci peste. Așa te asiguri că nu îți pierzi demnitatea și că rămâi o femeie cu capul pe umeri.

Poți plânge zile și nopți la rând, fiindcă nimeni nu condamnă exprimarea suferinței. Chiar este încurajată de psihologi, având în vedere că reprimarea sentimentelor face mai mult rău decât bine. Așadar, lasă durerea să iasă la suprafață până când simți că te-ai eliberat și apoi mergi mai departe.

Indiferent de ceea ce simți, trebuie să te pui pe primul loc, așa cum el s-a pus pe primul loc în momentul în care te-a refuzat. Dacă are impresia că nu ești aleasa, atunci dă-ți seama că nu este cel de care ai nevoie.

Când un bărbat decide că nu ești persoana potrivită pentru el, ia-ți timp să te regăsești!
Ca să fii bine după un eșec în dragoste, va trebui să te reconectezi cu tine, să te redescoperi și să stabilești niște limite clare pentru viitor. Nu te grăbi, nu forța lucrurile și acordă-ți cât timp ai nevoie.

Inima îți va fi frântă de mai multe ori, așa că nu trebuie să cedezi de la prima încercare. Când te ridici din cenușă ca Pasărea Phoenix, încrederea ta în tine va crește. Vei ști ce fel de bărbat să cauți și cui să îi încredințezi inima data viitoare. Dacă înveți lucruri noi despre tine, descoperi și cum trebuie să te raportezi la ceilalți.

Când cineva nu te dorește, mulțumește-i că nu te face să îți pierzi timpul cu el. Întoarce-i spatele și mergi mai departe, fiindcă la capătul drumului plin de obstacole te așteaptă iubirea vieții tale.

Acest articol este o adaptare a celui publicat pe Thoughtcatalog.

Află: Cum se simte dragostea sănătoasă și de ce trebuie să o cauți, accepți și să te agăți de ea cu toată ființa

Surse foto: Pixabay, Pixabay

Surse articol: ThoughtcatalogLovefulmind

Articolul urmator
3 greșeli uriașe pe care le faci atunci când manifești pentru întâlnirea sufletului pereche
3 greșeli uriașe pe care le faci atunci când manifești pentru întâlnirea sufletului pereche
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.