Cum să faci față, cât mai ușor, respingerii - cele mai bune sfaturi de care poți avea parte

Cum să faci față, cât mai ușor, respingerii - cele mai bune sfaturi de care poți avea parte

Alida Enache

Nu este ușor să te confrunți cu o respingere, mai ales atunci când vorbim despre iubire. Atunci când ești în căutarea dragostei adevărate, te vei lovi de multe ori de respingere. Din păcate, oricât de mult ți-ai dori ca o anumită persoană să te placă, lucrurile nu vor lua mereu acea întorsătură pe care ni-o dorim.

Trebuie să învățăm să acceptăm respingerea altora și să mergem mai departe, altfel vom experimenta foarte multă suferință și durere. Chiar dacă acest lucru și se pare imposibil, ei bine, nu este chiar așa! Există anumite trucuri care te vor ajuta să treci mai ușor peste o respingere. 

Imagine cu o femeie car stă întinsă și cu capul în jos

Cum să faci față respingerii

Dă-ți voie să simți. Respingerea este dureroasă. Ea vine la pachet cu dezamăgire, furie, stimă de sine scăzută și îndoială față de propria persoană. Nu încercă să alungi aceste emoții, chiar dacă ele sunt foarte neplăcute. Aceste emoții sunt valide și este necesar să le simți din plin pentru a le putea înțelege. Trebuie să înțelegi că respingerea nu are nicio legătură cu tine, ea nu te definește ca persoană. Valoarea ta nu se bazează pe o simplă respingere. Dacă vei înfrunta respingerea și toate emoțiile negative pe care aceasta le aduce, vei reuși să treci mult mai repede peste ea.

Distrage-ți atenția, dar nu prea mult. Adu-ți aminte că viața ta înseamnă mult mai mult și că nu ar trebui să stagnezi din cauza unei respingeri. Fericirea ta ar trebui să depindă de tine, nu ar trebui să aibă legătură cu o altă persoană. Este o mare diferență între a-ți vedea de viață, adică exact ceea ce făceai și înainte de acea respingere și a căuta distrageri care să te facă să nu te mai gândești la ceea ce s-a întâmplat. Există mai multe moduri de a-ți distrage atenția printre care și suprasolicitarea și abuzul de alcool și droguri. Ei bine, toate aceste distrageri sunt nesănătoase și îți vor distruge viața. Oricât de mult ți-ai dori să uiți de suferință, niciodată nu ar trebui să faci aceste lucruri. Cel mai bine ar fi să-ți vezi de viața ta, exact cum o făceai și înainte și să mai cauți și alte activități plăcute care să îți țină mintea ocupată. Chiar și așa, trebuie să știi faptul că odată ce ai terminat cu distragerea, tot va trebui să-ți înfrunți durerea. Ea nu va dispărea ca prin minune.

Schimbă-ți perspectiva. Atunci când suferi ai tendința de a generaliza situația. Te gândești că asta ți se întâmplă mereu, că nimeni nu te vrea și că viața ta este sortită eșecului. Ei bine, știi și tu că lucrurile nu stau chiar așa! Adu-ți aminte că și tu ai respins câțiva bărbați. Adu-ți aminte cât de greu a fost să le spui că nu îți dorești nimic cu ei, după ce, inițial, le-ai dat o șansă, deși nu te simțeai atrasă de ei. Respingerea va durea mai puțin atunci când o vei privi și din perspectiva celui care te-a respins. Așa poți înțelege că acea persoană nu a avut nimic personal cu tine și că nu și-a dorit să te rănească. Exact așa cum tu nu ai găsit în tine puterea de a-i iubi pe alții, nici el nu a reușit să găsească puterea de a te iubi pe tine.

Caută ceva pentru care să fii recunoscătoare. Oricât de mult ai suferi, tot există anumite aspecte în viața ta pentru care să fii recunoscătoare. Concentrează-te pe acelea, ci nu pe durere. Fii recunoscătoare pentru că acel bărbat nu și-a dorit să te mintă, asta înseamnă că te apreciază. Fii recunoscătoare pentru că acel bărbat nu a vrut să-ți piardă timpul, el și-a dorit ca tu să-ți poți găsi o persoană mai bună. Puțini oameni aleg să fie cinstiți chiar și cu persoanele pe care nu le plac, așa că fii recunoscătoare că ai dat peste un astfel de bărbat. El a fost destul de matur cât să nu-ți ofere speranțe false.

Atunci când cineva te respinge, poți crede că a făcut acest lucru pentru că nu te consideră destul de bună. Acest lucru nu este adevărat. Tocmai, aceea persoană te consideră destul de bună cât să îți găsești pe altcineva care să îți poată oferi iubirea pe care o meriți. Respingerea nu este neapărat un lucru rău, fiecare respingere ne duce cu un pas mai aproape de a ne găsi sufletul pereche. Dacă nu a fost să fie, există un motiv pentru asta...

Tu cum ai trecut peste o respingere?

Citește și: Ce ți s-a întâmplat nu este vina ta! Dar ce decizi să faci cu tine de acum înainte este resposabilitatea ta

Surse articol: Medium, Businessinsider, Vocal

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Medicamente pentru digestie: cele mai bune vitamine si minerale pentru digestie
Medicamente pentru digestie: cele mai bune vitamine si minerale pentru digestie
Stii sa faci fata respingerii unui barbat?
Incepe quiz
Stii sa faci fata respingerii unui barbat?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.