Să te așezi la casa ta târziu e mai bine decât s-o faci cu persoana nepotrivită

Să te așezi la casa ta târziu e mai bine decât s-o faci cu persoana nepotrivită

Ramona Jurubita

Atât de multe cupluri s-au despărțit după ce s-au căsătorit la vârste fragede și apoi au ajuns la concluzia că s-au grăbit. Nu a durat mult până au realizat acest fapt, iar câțiva ani au fost suficienți pentru a se convinge că sunt foarte diferiți și că nu există nicio potrivire.

Este adevărat că există și oameni care au avut norocul de a-și întâlni marea dragoste în adolescență și de a trăi acel „pentru totdeauna” după care mulți tânjesc o viață întreagă. Totuși, nu există o vârstă la care ar trebui să fii în brațele persoanei iubite. Pentru fiecare dintre noi, totul se întâmplă într-un anumit ritm și nu putem controla destinul.

Imagine alb-negru cu miri care se sărută.

Nu te gândi că trebuie să te așezi la casa ta când ai 20 de ani. De asemenea, înțelege că nu trebuie să găsești dragostea vieții tale în timp ce ești la liceu sau la facultate. Chiar nu este obligatoriu să începi o poveste de iubire atât de devreme.

Ar fi mai bine să aștepți până la o vârstă mai înaintată pentru a te așeza la casa ta cu persoana potrivită decât să te îți pierzi tinerețea cu persoana nepotrivită.

Nu trebuie să te simți prost dacă ești singură, mai ales dacă în trecut ai avut parte doar de relații eșuate. Este normal să nu rămâi acolo unde nu îți este bine. Trebuie să fii mândră că ai reușit să faci loc în viața ta pentru cineva mai bun. Fii fericită că ai ales să nu te mulțumești cu puțin!

Să fii singură la 20 de ani chiar nu este un lucru jenant. Este perioada în care mai ai multe de învățat despre lumea din jur și, mai ales, despre tine. Poți folosi timpul pe care îl ai pentru a te găsi pe tine însăți. Poți profita de acest răgaz pentru a avansa în carieră. Este chiar indicat să te bucuri și dacă te întâlnești cu persoanele nepotrivite, fiindcă așa înveți lecții despre dragoste. Nu există nicio regulă care să spună că este obligatoriu să te așezi la casa ta până la această vârstă.

Toți cei din grupul tău de prieteni încep să posteze poze cu logodnele lor sau cu rochiile de mireasă pe care le-au ales? Nu ar trebui să te simți ca și cum ai rămâne în urmă. Este mai bine să aștepți decât să faci acest pas prea repede.

Nu mulți oameni sunt suficient de norocoși să își întâlnească sufletul pereche devreme. Multora le-a fost scris să caute ani întregi adevărata iubire.

Dacă trebuie să alegi între a fi ultima persoană din grupul tău de prieteni care se căsătorește sau să te măriți cu persoana nepotrivită pentru a te integra și a părea că ai o viață bine pusă la punct, atunci ar trebui să alegi întotdeauna prima opțiune. Fericirea trebuie să primeze întotdeauna. Încetează să te mai raportezi la alții și să tânjești după validarea lor. Mai târziu, când ei vor suferi din cauza unui divorț, poate că tu vei fi liniștită la casa ta.

Să te căsătorești mai târziu este mai bine decât să te legi pe viață de persoana care nu ți-a fost predestinată. Nu te grăbi, fii răbdătoare și nu te gândi că trebuie să ai o familie până la o anumită vârstă. Pentru așa ceva nu există un termen limită.

Dacă nu ești pregătită pentru căsătorie, încearcă să iei totul pas cu pas. Graba strică treaba și când vine vorba de un viitor în doi.

În cazul în care cuplul tău este menit să reziste pentru totdeauna, omul tău nu va pleca nicăieri, indiferent dacă numele voastre sunt scrise sau nu pe un certificat de căsătorie.

Ar fi greșit să vă lăsați influențați de tot ce se întâmplă în jur. Nu lăsați societatea să vă convingă să vă mișcați mai repede decât simțiți că trebuie să o faceți. Aveți grijă să nu lăsați pe nimeni să vă preseze sau să vă impună să vă căsătoriți. Nu este o regulă să te măriți cu primul bărbat din viața ta. În plus, nu ar trebui să te hotărăști să te legi de o persoană pentru că ai împlinit o anumită vârstă și toată lumea din jurul tău a mers deja la altar. Ar trebui să te căsătorești doar pentru că iubești această persoană, vrei să petreceți o veșnicie împreună și nu îți poți imagina viitorul fără ea.

Până când nu găsești pe cineva care să merite dragostea ta, ar trebui să rămâi singură. Ar trebui să aștepți relația potrivită, să-ți promiți că te vei așeza la casa ta cu persoana care este pentru tine. Doar pentru că toată lumea din jurul tău își unește destinele, nu înseamnă că a venit vremea să faci și tu la fel. Așteaptă până când apare alesul tău, chiar dacă va dura ani de zile sau poate o viață întreagă.

Crede-mă când îți spun că iubirea care îți este destinată va veni atunci când vei înceta să o mai cauți.

Acest articol este o adaptare a articolului publicat pe Thoughtcatalog.

Surse foto: iStock

Surse articol: ThoughtcatalogThinkaloudIheartintelligence

Articolul urmator
Ce să nu faci niciodată când un bărbat bate în retragere. Vei face mai mult rău decât bine
Ce să nu faci niciodată când un bărbat bate în retragere. Vei face mai mult rău decât bine
Ce fel de casa ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de casa ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.