Șapte lucruri "rele" care, de fapt, fac relațiile mai puternice

Șapte lucruri "rele" care, de fapt, fac relațiile mai puternice

Ramona Jurubita

În afară de psihologi, care pot da sfaturi cuplurilor cu probleme, nimeni nu este în măsură să decidă ce este corect și ce nu într-o relație. Depinde foarte mult de limitele pe care și le impun partenerii sau de gesturile pe care aceștia le permit unl din partea celuilalt.

Auzi adesea că nu ar trebui să accepți anumite comportamente, că nu ar trebui să tolerezi un anume limbaj sau că nu ar trebui să stai lângă o persoană dacă au apărut, tot mai des, certurile între voi. Dar de unde știu ceilalți ce vă face vouă bine și ce nu? De multe ori, timpul a dovedit că există câteva lucruri „rele” și câteva situații neplăcute care fac relațiile mai puternice. Iată despre ce este vorba:

Parteneri care se îmbrățișează pe un pod de lemn.

Sursa foto: Unsplash

 1. Micile conflicte
  Mulți ar spune că nicio discuție în contradictoriu nu este bună când vine vorba de doi oameni care se iubesc. Dar ai observat vreodată câte beneficii îți aduce o ceartă mică? Pe lângă dulcea împăcare de după, tu și partenerul/a descoperiți o grămadă de lucruri unul la celălalt.
  Când este nervos/oasă, îți dai seama de felul în care se comportă și de reacțiile pe care le are în situațiile tensionate. Conflictele chiar vă ajută să vă cunoașteți mai bine și să vă descoperiți fiecare latură ascunsă. Așa vă spuneți nemulțumirile și puteți apoi să găsiți soluții pentru a le rezolva.
 2. Flirtul
  Nu este greșit să flirtezi din când în când cu alte persoane, fiindcă acest gest nevinovat îți poate mări încrederea în tine, făcându-te să capeți o stare de spirit bună. Când te simți împăcat/ă cu tine însuți/însăți, acest sentiment se reflectă și în relația ta, facilitând comunicarea și înțelegerea.
  În plus, când te consideri atrăgător/toare și vezi că și alții își îndreaptă atenția asupra ta, vei observa că și atracția dintre tine și sufletul pereche va crește. Focul pasiunii voastre va fi mult mai intens, atât timp cât cel/cea de lângă tine nu se simte deranjat de flirtul cu altcineva. Psihologii recomandă să te pui în locul lui/ei și să te gândești cum ai reacționa dacă ai observa că el/ea „face ochi dulci” altcuiva.
 3. Egoismul
  Atenție! Este vorba despre egoismul sănătos, despre grija față de propria persoană. Ca relația să funcționeze, trebuie să te gândești și la nevoile tale, nu doar la cele ale persoanei de lângă tine. Respectați-vă dorințele unul altuia și dați-vă voie să aveți câteva momente de relaxare în fiecare săptămână.
  Acest mic secret funcționează de minune mai ales în cazul cuplurilor care au copii. În unele momente, pot avea grijă de ei cu rândul: femeia stă cu ei, în timp ce bărbatul iese la o bere cu băieții și soțul are grijă de ei, în timp ce soția iese la un pahar de vin cu prietenele. Acest obicei vă va ajuta și pe voi să rămâneți mereu veseli și optimiști, ținând la distanță orice tensiune.
 4. Greutățile vieții
  Veți deveni mai puternici dacă înfruntați orice obstacol împreună. La un moment dat, veți ajunge să vă uitați în urmă și să observați peste câte greutăți ați trecut, fiindcă vă țineați de mână și v-ați dat curaj unul altuia. Important este să vă faceți parcursul mai ușor, nu să sperați la o viață fără probleme, mai ales că ea nu există.
  Încrederea în celălalt vă dă putere să luptați cu orice și cu oricine, iar iubirea voastră va învinge întotdeauna dacă nu renunțați la ceea ce vă doriți. Nu ar trebui să vă lipsească obiectivele comune, iar motivația va deveni tot mai puternică în fiecare zi.
 5. Păstrarea unei anumite distanțe
  Dacă sunteți tot timpul împreună, monotonia își va face loc între voi și veți simți că este din ce în ce mai greu și mai obositor să vă însoțiți unul pe altul în fiecare moment. Asigură-te că nu invadezi spațiul personal al partenerului/ei și că întotdeauna există și un „eu” în relație. Când totul se transformă în „noi”, scânteile se sting și iubirea dispare ușor, ușor, lăsând obișnuința să o înlocuiască.
  Dacă vrei să fii sigur/ă că vă simțiți bine când sunteți împreună, oferiți-vă timp și spațiu personal. Puteți stabili câteva granițe pe care să nu le treceți niciodată, ca de exemplu: nu stați unul lângă celălalt în timpul unei convorbiri telefonice, mai ales dacă este vorba de treburi de serviciu.
 6. Puterea de a nu renunța la lucrurile care vă plac
  Foarte mulți oameni ajung să fie frustrați în relațiile lor tocmai pentru că renunță la propriile vise și dorințe, punându-și partenerul/a pe primul loc. Apoi, când îl/o văd împlinit/ă și fericit/ă, încep să se gândească la cum ar fi fost dacă și ei și-ar fi urmat visul. Cuplul nu mai funcționează niciodată la fel dacă persoanele implicate nu funcționează ca un întreg și dacă una a evoluat, în timp ce alta a rămas pe loc și a adunat resentimente.
  Puteți împiedica apariția unei astfel de probleme dacă vă susțineți reciproc în îndeplinirea dorințelor și dacă vă încurajați în fiecare zi. Unde există iubire adevărată, când unul face un pas mai departe, îl trage și pe celălalt după el.
 7. Lipsa grijii excesive față de partener/ă
  Grija este bună într-o relație, trebuie să te asiguri că omul de lângă tine este bine și că nu îi lipsește nimic din ce ai putea tu să îi oferi. Dar trebuie să știi când să te oprești și când să nu îl „cocoloșești” cu prea multă atenție. Unele persoane din exterior ar spune că este un lucru rău să nu fii lângă jumătatea ta la orice pas, dar probabil ele nu știu că exagerarea poate distruge totul.
  Nimeni nu se simte bine când nu poate face lucrurile pe cont propriu, fiindcă în spatele său stă tot timpul cineva și îi oferă orice își dorește, făcându-l să se simtă inutil. În concluzie, este bine să nu îi porți de grijă în fiecare secundă iubitului/ei.

Tu lași aceste „rele” să își facă apariția în cuplul tău? Poate nu ai observat până acum avantajele pe care le aveți datorită problemelor pe care le întâmpinați, dar acum sigur ai reflectat mai mult asupra situației. Nu ai o relație cu probleme dacă te cerți, dacă te lupți cu unele greutăți, dacă ai timp și pentru tine și dacă nu îți sufoci sufletul pereche. Aceste lucruri arată că vă doriți să evoluați împreună, că lucrați la construirea unui drum frumos în doi și că iubirea voastră este infinită. ♾💖

Vezi de ce nepăsarea în relații este o moarte lentă, dar sigură

Surse articol: BrightsideMilitaryonesourceDaringtolivefully

Surse foto: Unsplash

Articolul urmator
10 lucruri pe care să le faci acum dacă partenerul tău nu este afectuos
10 lucruri pe care să le faci acum dacă partenerul tău nu este afectuos
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?
Incepe quiz
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.