Trei femei și-au deschis sufletul și ne-au povestit cum au ajuns să se împace cu fostul lor

Trei femei și-au deschis sufletul și ne-au povestit cum au ajuns să se împace cu fostul lor

Alida Enache

O despărțire nu aduce neapărat sfârșitul unei relații, deși ți-ar putea veni greu să crezi acest lucru. Despărțirea nu omoară relația, ci o învie pe cea care nu a mers. Mai mult, ai putea începe oricând să scrii o nouă poveste de dragoste alături de sufletul tău pereche, dacă prima nu a avut un final fericit. Trei femei și-au deschis sufletul și au povestit cum au ajuns să se împace cu fostul lor iubit sau soț. Și ce crezi? Acum sunt împreună și se iubesc mai mult ca oricând! Te invit să afli poveștile lor din rândurile de mai jos!

Amalia: ”Am realizat că merită să dai o a doua șansă persoanei pe care o iubești din tot sufletul.”

Imagine cu un toboșar care cântă la tobe

”Eu și Mihai ne-am întâlnit în primul nostru an de facultate. Locuiam în același cămin, chiar pe același coridor. Încă îmi amintesc ziua în care m-am mutat și am găsit pe ușa camerei mele un bilețel pe care scria "Haide să ne cunoaștem". Am început ca și simpli prieteni și, treptat, am devenit de nedespărțit. Eram cei mai buni prieteni. M-am gândit foarte mult timp la genul de bărbat de care m-aș putea îndrăgosti. Mi-am imaginat că va fi frumos, inteligent și sensibil. Am fost foarte surprinsă când am realizat că m-am îndrăgostit de toboșarul unei trupe rock. Avea părul lung și cercel în ureche. Mihai era genul de băiat non-conformist, dar foarte amabil. M-am îndrăgostit iremediabil! Am simțit că el este cel de care aveam nevoie și eram convinsă că suntem făcuți unul pentru celălalt.

Faptul că ne-am cunoscut la 19 ani ne-a pus în fața multor provocări. Adolescenți fiind, am învățat că nu trebuie să creștem pur și simplu, ci să creștem împreună. Nu a fost totul roz, evident. Am avut parte de multe conflicte și într-un final, ne-am despărțit deoarece nu știam să le gestionăm. În 2008, pe când se apropria momentul absolvirii, știam amândoi că nu suntem pregătiți pentru o căsătorie. Deși viața de adult începea și noi eram puși în fața multor responsabilități, pur și simplu, nu eram pregătiți pentru asta. Amândoi ne concentram pe propriile realizări și pe carieră. Dar chiar și așa, trebuia să facem o alegere. Ne despărțim și riscăm să ne pierdem unul pe celălalt sau rămânem împreună și renunțăm la visele noastre în favoarea relației?

Vezi și care sunt cele 25 de semne care îți arată că ești într-o relație nesănătoasă

Am decis să facem o pauză și să ne vedem fiecare de viața noastră. În timp, mi-am dat seama că nu mi-am pierdut doar iubitul, ci și tot ce construisem cu el până în acel moment. În cele din urmă, ne-am dat seama că nu trebuie să alegem dintre relația noastră și ambițiile personale pentru că acestea se pot îmbina frumos. Ne-am împăcat după cinci luni de la despărțire, iar în 2012 ne-am căsătorit.

Există o expresie franceză care spune ”Tu me manques” și care se traduce ca ”Îmi este dor de tine”. Totuși, ea înseamnă, cu adevărat, ”Tu lipsești din mine”. În tot acel timp în care am fost despărtiți, amândoi am simțit acest lucru, într-un fel sau altul. Simțeam că lipsește o bucățică din mine, din viața mea. La fel era și în cazul lui Mihai. Nu putea nicicum să mă uite și să treacă peste această despărțire. Ne-am dat seama că oricât de grea ar părea viața, vom putea depăși mult mai ușor obstacolele împreună. Am învățat să ne apreciem mai mult și am realizat că merită să dai o a doua șansă persoanei pe care o iubești din tot sufletul.”

Cristina: ”Ne-a dat timp să ne găsim un echilibru și să înțelegem cât de important este să fi alături de sufletul tău pereche”

Imagine cu un cuplu care se îmbrățișează în aeroport

”Eu și Ștefan ne-am cunoscut prin intermediul unei prietene care se întâlnea cu fratele lui. În general, eu sunt destul de extrovertită și mă rușinez cu greu, dar în momentul în care l-am văzut pe Ștefan pentru prima oară, am rămas fără cuvinte. A fost dragoste la prima vedere, fără doar și poate! Era frumos, elegant și amuzant. Tot ce-mi puteam dori!

Deși simțeam amândoi că suntem făcuți unul pentru celălalt, la vremea aceea, ne întâlneam deja cu altcineva. Eram la facultăți diferite și nu locuiam în același oraș, nici nu se punea problema de o relație la distanță. Totuși, la câteva luni după ce l-am cunoscut pe Ștefan, am hotărât să mă despart de iubitul meu de atunci. I-am explicat că m-am îndrăgostit de altcineva și că nu mi se pare corect față de el să continuăm relația. Am rămas șocată când am aflat că și Ștefan s-a despărțit de prietena lui.

Citește și Există 7 tipuri de dragoste, conform psihologilor, și doar puțini oameni ajung s-o experimenteze pe ultima

La câteva săptămâni după acest eveniment, Ștefan mi-a făcut o surpriză și s-a mutat în București. Din acel moment am devenit un cuplu. Am discutat despre nuntă și ne-am planificat tot restul vieții împreună. După doar câteva luni, ne-am căsătorit. Totul s-a întâmplat atât de repede încât nici nu am realizat în ce ne-am băgat. Nu am avut timp să ne gândim ce înseamnă cu adevărat o căsnicie și nici să înțelegem că ne așteaptă foarte multe responsabilități.

Cu timpul am devenit amândoi foarte stresați, munceam foarte mult și în relația noastră nu exista un echilibru. Am hotărât să divorțăm după 20 de ani de căsătorie. Am locuit în continuare împreună, de dragul copiilor noștri. Eram prieteni buni și ne înțelegeam bine, dar nu petreceam timp împreună pentru că amândoi eram foarte ocupați cu munca. În aceea perioadă el a început să se vadă cu o altă femeie, iar eu m-am decis să mă axez pe propria persoană. Am călătorit foarte mult, m-am plimbat prin Europa cu prietenii mei și am avut parte de multă distracție. Totuși, în timp ce călătoream, am realizat un lucru. Îmi era dor de el. Aparent, sentimentul era reciproc.

Când m-am întors în țară, Mihai mă aștepta în aeroport. Mi-a spus că este dispus să ne rezolvăm problemele și că ar trebui să ne mai dăm o șansă. Am început să ne vedem în secret și am ținut-o așa timp de șase luni, până când ne-am dat seama că suntem făcuți unul pentru celălalt și că nu mai putem sta despărțiți. Ne iubeam foarte mult. Acum vrem să ne recăsătorim. Prietenii noștri nici măcar nu știu că am divorțat între timp. Cred că divorțul a fost cea mai bună decizie la vremea aceea. Ne-a dat timp să ne găsim un echilibru și să înțelegem cât de important este să fi alături de sufletul tău pereche.”

Mara: ”Uneori, o despărțire de persoana pe care o iubești cel mai mult, poate fi cel mai bun lucru din viața ta”

Imagine cu mâinile unui cuplu

”Când l-am cunoscut pe Dan, amândoi trecuserăm deja printr-un divorț. El se despărțise de fosta sa soție de 5 ani, iar eu de 14 de fostul meu soț. La vremea aceea, el încă suferea din cauza primei sale soții, dar chiar și așa, lua în calcul o posibilă nuntă. Eu abia așteptam să mă văd din nou mireasă. Mă simțeam mai pregătită ca oricând.

După doi ani de relație mi-am dat seama că lucrurile nu merg în direcția în care îmi doream eu. L-am întrebat pe Dan dacă are intenția să se căsătorească, la un moment dat, cu mine pentru că eu îmi doream foarte mult acel lucru. Nu știa ce își dorește și nu a putut să-mi răspundă. Am înțeles că nu sunt eu persoana de care are nevoie și am hotărât să o luăm pe drumuri diferite.

Prima lună după despărțire a fost groaznică. Mă așteptam să lupte pentru relația noastră și să nu renunțe așa ușor la mine. Se pare că amândoi am fost orbiți de suferința pe care ne-a adus despărțirea noastră. Eu am început să mă concentrez mai mult pe propria persoană și pe muncă. La un moment dat, am plecat într-o călătorie cu copiii mei. În tot acest timp el s-a ocupat de propriile sale probleme.

Citește și Nu mai crezi în dragoste și ai inima rănită, dar într-o zi vei fi iubită așa cum meriți, de către EL, persoana ta

După 3 luni de la despărțire, în perioada sărbătorilor, am primit un mesaj de la Dan. Mi-a spus că a văzut pe pagina mea de Facebook fotografii din vacanță și că se bucură foarte mult că am început să fac lucruri pentru mine. Încetul cu încetul, am început să vorbim mai des, până când am ajuns în punctul în care am hotărât să ne vedem. Am realizat că ne iubim foarte mult și că nu vrem să trăim unul fără celălalt. Chiar și așa, eu încă îmi doream foarte mult o căsătorie, dar Dan  era speriat de această idee în continuare. Mi-a mărturisit că nu-și dorește să mai facă încă o greșeală. Am hotărât ca putem face amândoi compromisuri, așa că am început să mergem la un consilier care să ne ajute atunci când lucrurile devin complicate între noi doi. Uneori, o despărțire de persoana pe care o iubești cel mai mult, poate fi cel mai bun lucru din viața ta. Ai timp să te gândești la tine și să înțelegi ce înseamnă acea persoană pentru tine. Amândoi încercăm să ne rezolvăm anumite probleme din trecut, dar acum sunt o echipă și, cu siguranță, vom reuși să depășim absolut orice obstacol!”

Surse articol: Marieclaire, Scoopwhoop, Flipboard

Surse foto: iStock

Articolul urmator
„Oare m-am culcat cu el prea devreme?” - întrebarea ce dă bătăi de cap multor femei
„Oare m-am culcat cu el prea devreme?” - întrebarea ce dă bătăi de cap multor femei
Cum vad barbatii prietenia ta cu alte femei?
Incepe quiz
Cum vad barbatii prietenia ta cu alte femei?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.