5 lucruri care te fac cu adevărat sexy. Nu au nicio legătură cu aspectul fizic

5 lucruri care te fac cu adevărat sexy. Nu au nicio legătură cu aspectul fizic

Lorena Pintilie

Știți atracția aceea față de o persoană, pe care nu ne-o putem explica neapărat? Cu toții am fost atrași la un moment dat de cineva cu care nu împărtășim interese comune, sau care nu sunt neapărat cele mai arătoase, dar cu toate acestea simțim că are acel „Je ne sais quoi” („Nu știu ce”), cum spun francezii, ce ne face să ni „se aprindă călcâiele”. Dar, dacă stăm să analizăm puțin situația putem observa că acest sentiment apare doar în momentul în care persoana în cauză este sexy, și nu din punct de vedere fizic, ci din punct de vedere comportamental. Vrei să înveți să fii sexy bazându-te doar pe felul în care te comporți? Citește cu atenție!

Există persoane care emană atracție prin toți porii chiar dacă nu sunt tiparul acela „perfect” pe care ni-l livrează social-media, ba chiar din contră, după puțină observație, am putea chiar spune că nu sunt neapărat cele mai frumoase, sau atrăgătoare din punct de vedere al aspectului. Cu toate astea, au acel „ceva” care ne hipnotizează din prima! Sunt exact acei oameni care nu se încadrează în standardele convenționale ale frumuseții. Cum îți explici că fix tiparul acesta reușește de multe ori să fie înconjurați de pretendenți? Foarte simplu! Au atitudine, iar atitudinea este sexy!

Ne petrecem exagerat de mult timp gândindu-ne „de ce mă atrage X, doar nici măcar nu e tipul meu”, iar apoi realizăm din senin că, de fapt, nu fizicul ni se pare atrăgător, ci felul în care se comportă „X-ulescu”. Psihologii au descoperit o sumedenie de trăsături care nu au nimic de-a face cu aspectul fizic, dar pe care cei din jur le consideră irezistibil de atrăgătoare și sexy.

1. Se simt extraordinar de confortabil în propria piele

Acest gen de persoane definesc frumusețea după propriile standarde. Nu contează cât de scunde, plinuțe, deschise sau închise la ten sunt, sau cât de cărnoase le sunt buzele, nici măcar nu le interesează ce cred ceilalți despre sânii lor mici, sau despre lipsa taliei subțiri. Nimic din aceste aspecte nu sunt de interes pentru ele, chiar din contră, acest tip de persoane spun că fiecare e frumos în felul lui, iar acest „dar” de a fi unic trebuie pus în valoare.

Pune accent pe ceea ce îți place la tine! Poartă fustițe și pantaloni scurți dacă îți plac picioarele tale, nu contează dacă cineva a îndrăznit să îți critice celulita care abia se vede de sub tivul pantalonului. Poartă ruj roșu dacă îți place forma buzelor tale, indiferent cât de imperfectă îți este dantura. Lasă-ți pletele răzlețe în bătaia vântului chiar dacă ai vârfurile despicate. Ieși în lume cu zâmbetul pe buze indiferent de defectele pe care ceilalți le văd mai mult decât le vezi tu. "Rock that outfit", cum ar spune americanii! Dacă tu ai încredere în tine, automat și ceilalți vor avea!

Cum sa fii irezistibila in ochii unui barbat

De ce este sexy să te simți confortabil în propria piele?

Specialiștii au demonstrat de zeci de ani că prin simplu fapt că tu te consideri atractiv/ă și cei din jurul tău te vor vedea la fel. Indiferent de aspectul fizic, încrederea de sine te face să radiezi și atrage dorința celorlalte persoane de a te cunoaște. Cercetările arată că unul dintre motivele pentru care încrederea este considerată atât de sexy este pentru că e, practic, primul lucru pe care îl vede un potențial partener la prima întâlnire. Până să ajungă să te cunoască, persoana din fața ta va vedea doar ceea ce îi arăți, astfel că, dacă tu ești o persoană plină de încredere, atunci oferi sentimentul de încredere și celorlalți. La urma urmei tu te cunoști cel mai bine și dacă le arăți celorlalți că tu ai încredere în propria persoană, atunci automat și cei din jur te vor crede pe cuvânt.

2. Îi fac pe cei din jur să se simtă bine când sunt lângă ei

Dacă "X-ulescu" despre care vorbeam mai devreme ar avea o super putere, care ar fi aceea? Ei bine, se descurcă excelent când vine vorba de relaționarea interumană. Este tot timpul pozitiv, mereu îi face pe cei din jurul lui să se simtă confortabil, să râdă? Atunci cu siguranță te-ai îndrăgostit și de această trăsătură, nu doar de încrederea de sine pe care o emană. Nu știm cum se face că, mereu când ești în jurul unei astfel de persoane devine și mai atractivă; felul în care vorbește și empatizează cu prietenii lui este extraordinar, nu-i așa?

Da, este o binecuvântare a acestui tip de persoane. Te fac să te simți important, nu te judecă și mereu te pune într-o lumină bună, practic îți dă încredere în tine cum nu oricine poate să o facă. Te simți ascultat și te ajută cu tot soiul de sfaturi care se potrivesc mănușă experiențelor tale. „Mai rar așa ceva!”, te gândești șiiii... pac! Ai picat și mai mult în mrejele lui/ei.

De ce este sexy să îi faci pe cei din jurul tău să se simtă bine?

Cercetătorii consideră că este extrem de important să ne simțim foarte bine cu persoana din fața noastră dacă vrem să creăm o legătură semnificativă, iar acest lucru îl putem face doar atunci când potențialul partener ne pune într-o lumină bună, ne dă încredere în noi și se comportă exemplar chiar de la primele întâlniri.

Interacțiunile pozitive care ne provoacă sentimente de fericire contribuie la ajustarea intimității încă de la prima întâlnire și implicit să construim stâlpii unei relații bazată pe respect și empatie. Astfel că ne dorim să petrecem și mai mult timp cu persoana care ne face să ne simțim importanți, dar nu într-un mod egoist, ci într-un mod unic.

Fată care stă cu spatele la cameră și cu coatele pe o placă de beton

3. Își cunosc valoarea

Persoanele care nu numai că au încredere în ele și empatizează cu cei din jurul lor, dar sunt și foarte integre, cunoscându-și foarte bine valoarea, sunt și mai atractive. Aha, știm că te gândești la cineva în momentul acesta. Pentru simplu fapt că nu stau la mâna cuiva și nu au nevoie de validare exterioară, acestea reușesc să stârnească și mai mult interes în noi. Sunt mereu ocupați, mereu fericiți pentru că își încarcă timpul cu activități care îi fac fericiți și sunt constant cu un ochi pe potențialele oportunități. Așa poate fi descris un om care își cunoaște valoarea. Niciodată nu așteaptă validare din partea celorlalți, iar asta este sexy, să recunoaștem!

De ce este sexy să îți cunoști valoarea?

Expertul în întâlniri Matthew Hussey spune: „Arată-i unei fete că nu ești interesat și te va urmări. Arată-i unei femei același lucru și te va înlocui”. Cine își cunoaște valoarea nu va aștepta pe nimeni.

Cercetătorii au arătat că incertitudinea și lipsa disponibilității unei persoane le face mai dezirabile. Tot ei au explicat că aceasta este o trăsătură umană de bază, care este în concordanță cu modelele economice în care lipsa ofertei crește cererea. Când nu știi următoarea ocazie de a vedea acea persoană, vei profita la maxim de momentele în care te afli alături de ea, plusând foarte tare pe ideea de „trebuie să mă fac și eu plăcut în fața ei”. Oamenii care își cunosc propria valoare sunt selectivi cu privire la cei cu care își împart timpul, ceea ce înseamnă că vor fi în mod natural mai puțin disponibili decât cineva cu stimă de sine scăzută.

5 calități neașteptate care îl fac să vrea să te "vâneze" și să fii a lui

4. Au curajul de a fi vulnerabili

Chiar dacă ai încredere în tine și îți cunoști valoarea, trebuie să știi și când e momentul să lași garda jos și să rămâi vulnerabil. Atracția crește și mai mult atunci când, după câteva întâlniri, ajungi să descoperi și latura aceea sensibilă, emotivă și plină de sentimente a celui de lângă tine. Ce îți trebuie mai mult decât un om cu încredere în sine, care se înțelege cu toată lumea, care își cunoaște propria valoare și pe deasupra știe și când să fie vulnerabil? Combo-ul perfect, nu-i așa?

Oh, și cât de frumoase sunt conversațiile acelea lungi, pline de însemnătate care mereu se termină cu un sfat bun. E tot ce ai nevoie, iar dacă toate acestea ți le poate oferi persoana de care te-ai îndrăgostit, atunci felicitări! Ai tras lozul norocos.

De ce este sexy să ai curajul de a fi vulnerabil (când e cazul)?

De multe ori credem că dacă ne arătăm partea sensibilă, plină de emoții și trăiri, atunci vom părea slabi, lași și că acest tip de vulnerabilitate ne va face să suferim. Cercetătorii spun, însă, că fix această latură este cea care ne apropie foarte tare de cei dragi nouă. La urma urmei, de câte ori nu ai auzit un bărbat care să spună că gingășia și puritatea unei femei este atrăgătoare, pe când femeile spun că bărbații care își arată sentimentele sunt mult mai sexy. Cu siguranță nu e prima dată când auzi asta.

Profesorul Brene Brown explică, în cartea lui „Daring Greatly”, că majoritatea oamenilor poartă „o armură” care îi împiedică pe cei din jurul lor să se apropie din punct de vedere sentimental de aceștia, astfel, conexiunea se pierde în lipsa unui atașament emoțional mai puternic. Dar, contrar felului nostru de a ne „afișa” în fața celorlalți, preferăm să vedem persoane vulnerabile care se lasă ușor cunoscute și cu care să poți ajunge repede la o conexiune emoțională mai puternică.

5. Nu se compară cu cei din jur

Dacă ar fi să întrebăm o persoană care are toate cele patru caracteristici de mai sus, cum putem ajunge la o astfel de „performanță” precum ei, răspunsul ar fi: „Oprește-te din a te compara cu ceilalți!”.

Cu timpul vei realiza că acest sfat este mai puternic decât orice altceva. Nu avem încredere în noi, nu ne simțim bine în corpurile noastre, vedem mereu defectele pe care le avem pentru că mereu ne comparăm cu ceea ce vedem în jurul nostru. Ajungem să nu ne putem desfășura după bunul plac atunci când ne comparăm constant și decidem să ne închidem într-o cochilie fără să ne dăm seama că atracția izvorăște din atitudine, nu din aspect.

La sfârșitul zilei, ceea ce crezi tu despre tine e ceea ce te face cu adevărat fericit și plin de încredere. Ești sexy atunci când ești tu cu adevărat, fără ascunzișuri, fără scuze și fără superficialități!

Cele mai bune sfaturi despre relații amoroase pe care nu ți le-a dat nimeni până acum

Surse foto: Unsplash 

Surse articol: Thought Catalog

Articolul urmator
Ce ar vrea singurătatea ta să știi și să înțelegi despre tine
Ce ar vrea singurătatea ta să știi și să înțelegi despre tine
Cat de sexy esti cu adevarat?
Incepe quiz
Cat de sexy esti cu adevarat?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.