A ținut o dietă de pe internet și a ajuns la spital cu leziuni pe creier

A ținut o dietă de pe internet și a ajuns la spital cu leziuni pe creier

Roxana Dumitrica

Femeile sunt dispuse să facă multe sacrificii pentru a arăta bine și a pierde kilogramele în plus. Deși uneori își pun în pericol sănătatea, niciun efort nu este prea mare pentru ele atunci când vor să arate precum modelele din reviste.

Aceasta este și povestea unei femei de 40 de ani din Tel Aviv, care a ajuns în stare gravă la spital, după ce a urmat o dietă pe bază de suc de fructe. Femeia suferea de malnutriție și cântărea doar 40 de kilograme, iar creierul îi fusese grav afectat. Deși a fost ținută sub observație, este posibil ca victima să rămână cu traume permanente.

femeie pe pat de spital

Femeia a fost diagnosticată cu hiponatremie (intoxicație cu apă), afecțiune cauzată de diluarea ionilor de sodiu din organism ca urmare a consumului crescut de lichide într-un timp scurt. Intoxicația cu apă produce aceleasi efecte precum înecul. Dezechilibrul electrolitic determină inflamarea țesuturilor și bătăi neregulate ale inimii, permițând astfel lichidului în exces să ajungă la plămâni sau chiar la creier, provocând convulsii, comă sau chiar deces.

Dieta pe bază de suc de fructe presupune consumul exclusiv de apă și suc de fructe, pe o perioadă de trei săptămâni. Niciun aliment solid care ar aduce corpului necesarul de calciu și proteine nu este permis. Deși rezultatele asupra siluetei sunt vizibile, efectele privării organismului de substanțe nutritive esențiale pot fi fatale.

Din păcate, această dietă are tot mai mulți adepți la nivel mondial. Cei care ţin cura cu sucuri pe termen lung cred că este vorba despre un mod de alimentaţie sănătos, dar aceste cure sunt extrem de periculoase, deoarece privează corpul de un aport nutritiv echilibrat. Specialiștii cred că dieta cu sucuri a ajuns să fie o expresie codificată pentru „înfometare”.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Prea mult pepene? Medicul Virgiliu Stroescu spune ce ți se poate întâmpla dacă exagerezi cu acest fruct
Prea mult pepene? Medicul Virgiliu Stroescu spune ce ți se poate întâmpla dacă exagerezi cu acest fruct
Ce fel de dieta ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de dieta ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.