Afinele - beneficii, proprietati terapeutice si dezavantaje

Luni, 14.03.2011
Cuprins
Beneficiile afinelor
Folosite inca din hrana omului preistoric, afinele sunt utilizate de secole pentru efectele lor terapeutice aducand beneficii in multe dintre domeniile sanatatii, in general. Continand nivele ridicate de vitamina A, C si K, afinele pot preveni sau, in caz ca este prea tarziu, pot ajuta la solutionarea bolilor oculare precum retinita pigmentoasa, glaucomul sau miopia. Mineralele pe care afinele le contin sunt, cu precadere, fosforul si potasiul, datorita carora prezinta proprietati antiseptice ( se refera la inlaturarea infectiilor microbiene ) si de purificare a sangelui. Sarace in grasimi saturate, afinele sunt o buna sursa de fibre alimentare.
![]() |
Proprietatile terapeutice ale afinelor
Din punct de vedere terapeutic, afinele au activitate antibiotica; consumul lor modifica avantajos flora patogena intestinala si antidiareica. De asemenea, decoctul de afine ajuta la tratarea aftelor dar si a stomatitei, datorita proprietatilor dezinfectante.
Dezavantajele afinelor
Aspectul dezavantajos in consumul afinelor este acela ca, cele mai multe din caloriile pe care acest aliment le furnizeaza sunt obtinute din zaharuri.
Vezi si

Dieta OMAD: ce este și cum te poate ajuta să slăbești
Raluca Margean |
Luni, 14.03.2011