Cacao - informatii nutritionale
Cuprins
Beneficii
Cacao reprezinta principala materie prima pentru obtinerea ciocolatei. Contine fier, zinc, magneziu, potasiu, fosfor si proteine.
Spre deosebire de cafea, bautura de cacao are un continut bogat in antiaterogene si antiinflamatori, polifenoli si micronutrienti, ale caror beneficii au fost verificate in bolile cardiovasculare (prin scaderea LDL-colesterolului si a tensiunii arteriale). Cacaua se regaseste indeosebi in ciocolata neagra, aliment bogat in calorii.
Potrivit unui studiu american, consumul zilnic al unei bauturi pe baza de cacao bogata in flavanoli poate avea un efect pozitiv asupra disfunctiei vasculare asociate cu diabetul.
|
Dezavantaje
Un mare dezavantaj al consumului preparatelor din cacao (indeosebi ciocolata) este ca aceastea ingrasa si induce creierului o stare de satisfactie si satietate, efect asemanator cu cel al consumului de marijuana.
Preparatele de cacao contin teobromina, acid oxalic si tanin ceea ce le conduce la unele dezavantaje nutritionale.
Cacaua este bogata in grasimi saturate.