Cacao - informatii nutritionale

Cacao - informatii nutritionale
Alexandra Popa
Miercuri, 16.03.2011

Cuprins

Beneficii

Cacao reprezinta principala materie prima pentru obtinerea ciocolatei. Contine fier, zinc, magneziu, potasiu, fosfor si proteine.

Spre deosebire de cafea, bautura de cacao are un continut bogat in antiaterogene si antiinflamatori, polifenoli si micronutrienti, ale caror beneficii au fost verificate in bolile cardiovasculare (prin scaderea LDL-colesterolului si a tensiunii arteriale). Cacaua se regaseste indeosebi in ciocolata neagra, aliment bogat in calorii.

Potrivit unui studiu american, consumul zilnic al unei bauturi pe baza de cacao bogata in flavanoli poate avea un efect pozitiv asupra disfunctiei vasculare asociate cu diabetul.

cacao

Dezavantaje

Un mare dezavantaj al consumului preparatelor din cacao (indeosebi ciocolata) este ca aceastea ingrasa si induce creierului o stare de satisfactie si satietate, efect asemanator cu cel al consumului de marijuana.

Preparatele de cacao contin teobromina, acid oxalic si tanin ceea ce le conduce la unele dezavantaje nutritionale.
Cacaua este bogata in grasimi saturate.

Vezi si
Dieta cu dopamină: ce este și ce beneficii are
Dieta cu dopamină: ce este și ce beneficii are
Raluca Margean | Miercuri, 16.03.2011
Articolul urmator »
Dieta OMAD: ce este și cum te poate ajuta să slăbești
Dieta OMAD: ce este și cum te poate ajuta să slăbești
Raluca Margean | Luni, 30.12.2024
Incepe quiz
Test de psihologie: ce trebuie să știi despre tine?
Test de psihologie: ce trebuie să știi despre tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.8 (6)

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - diete si slabire

  1. Dieta OMAD: ce este și cum te poate ajuta să slăbești (375 vizite)