Cafeaua - avantaje si dezavantaje

Cafeaua - avantaje si dezavantaje
Alexandra Popa
Miercuri, 16.03.2011

Cuprins


Beneficiile cafelei

Substantele antioxidante din cafea protejeaza celulele renale de radicali de oxigen cancerigen. Potrivit unui studiu american, cei care consuma cel putin doua cani de cafea zilnic au un risc mai scazut de a suferi de boli cronice de ficat, frecvente la alcoolici si persoane supraponderale. Cafeaua are un rol pozitiv si in cazul bolilor Parkinson  si Alzheimer. Cafeaua trebuie consumata moderat.

Cafeaua stimuleaza capacitatile mentale, lupta impotriva cancerului si contrar multor spuse si la sanatatea inimii.

Cafeaua mai este folosita si ca stimulent al sistemului nervos si ca antidot in intoxicatii cu unii alcaloizi.
cafea

Dezavantajele cafelei

Cafeaua normala si cafeaua decofeinizata relaxeaza muschii care retin acidul gastric, deci persoanelor care prezinta arsuri la stomac li se recomanda lipsa cafelei din consum.

Cafeaua contine cofeina care provoaca dependenta. Poate mari bataile de inima neregulate, tensiunea si pulsul.
Efectele negative se agraveaza atunci cafeaua este consumata excesiv. Din cauza cofeinei, persoanele care intampina probleme cu somnul ar trebui sa evite sau, cel putin, sa limiteze consumul de cafea cu cofeina. O recomandare in urma unui studiu recomanda urmatoarele: decat sa beti 500g de cafea dimineata, beti cate 50-100g la aproximativ o ora.

Articolul urmator »
Dieta cu dopamină: ce este și ce beneficii are
Dieta cu dopamină: ce este și ce beneficii are
Raluca Margean | Miercuri, 29.05.2024
Incepe quiz
Ce fel de cafea esti?
Ce fel de cafea esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (7)

Ne găsești pe