Cartofii - informatii nutritionale

Cartofii - informatii nutritionale

Alexandra Popa


Beneficiile cartofilor

Cartoful  este considerat cea de-a patra sursa de energie alimentara dupa orez, grau si porumb. Cartofii au un continut bogat in potasiu, fibre si vitamina C. Cartoful are si  glicoalcaloizi (ciaconina si solanina).

Cartofii noi si cei mici contin mai putine chimicale toxice. Valoarea nutritionala a cartofilor care se pastreaza mai bine nu mai este aceeasi insa isi pastreaza vitamina C si potasiul.

Cartofii contin, de asemenea, si o varietate de fitonutrienti care actioneaza ca antioxidanti. In cartof se mai gasesc acid cafeic, carotenoizi si flavonoizi.

Potrivit unor studii britanice, cartoful contine si o substanta, kukoamina, care ajuta la scaderea tensiunii arteriale.
cartofi

Proprietati terapeutice ale cartofului

Cartoful fiert lupta impotriva declansarii cancerului de colon.

Cartoful este utilizat in realizarea spirtului, a glucozei si a dextrinei. Reprezinta unul din cele mai blande remedii, are efecte depurative, calmante si antiacide. Sucul foarte proaspat de cartof contine substante inrudite cu cortizonul. Acestea au efecte anticonceptionale, de inhibare a dezvoltarii tumorilor, hipotensoare si de oprire a proliferarii virusurilor hepatice.
Articolul urmator
Mihaela Bilic ne sfătuiește: Lista de alimente pe care mai bine să le cumpărăm decât le gătim
Mihaela Bilic ne sfătuiește: Lista de alimente pe care mai bine să le cumpărăm decât le gătim
Test de psihologie: ce trebuie să știi despre tine?
Incepe quiz
Test de psihologie: ce trebuie să știi despre tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.9 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (387 vizite)