Cartofii - informatii nutritionale

Cartofii - informatii nutritionale
Alexandra Popa
Miercuri, 16.03.2011

Cuprins


Beneficiile cartofilor

Cartoful  este considerat cea de-a patra sursa de energie alimentara dupa orez, grau si porumb. Cartofii au un continut bogat in potasiu, fibre si vitamina C. Cartoful are si  glicoalcaloizi (ciaconina si solanina).

Cartofii noi si cei mici contin mai putine chimicale toxice. Valoarea nutritionala a cartofilor care se pastreaza mai bine nu mai este aceeasi insa isi pastreaza vitamina C si potasiul.

Cartofii contin, de asemenea, si o varietate de fitonutrienti care actioneaza ca antioxidanti. In cartof se mai gasesc acid cafeic, carotenoizi si flavonoizi.

Potrivit unor studii britanice, cartoful contine si o substanta, kukoamina, care ajuta la scaderea tensiunii arteriale.
cartofi

Proprietati terapeutice ale cartofului

Cartoful fiert lupta impotriva declansarii cancerului de colon.

Cartoful este utilizat in realizarea spirtului, a glucozei si a dextrinei. Reprezinta unul din cele mai blande remedii, are efecte depurative, calmante si antiacide. Sucul foarte proaspat de cartof contine substante inrudite cu cortizonul. Acestea au efecte anticonceptionale, de inhibare a dezvoltarii tumorilor, hipotensoare si de oprire a proliferarii virusurilor hepatice.
Vezi si
Dieta cu dopamină: ce este și ce beneficii are
Dieta cu dopamină: ce este și ce beneficii are
Raluca Margean | Miercuri, 16.03.2011
Articolul urmator »
Dieta OMAD: ce este și cum te poate ajuta să slăbești
Dieta OMAD: ce este și cum te poate ajuta să slăbești
Raluca Margean | Luni, 30.12.2024
Incepe quiz
Test de psihologie: ce trebuie să știi despre tine?
Test de psihologie: ce trebuie să știi despre tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.9 (9)

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - diete si slabire

  1. Dieta OMAD: ce este și cum te poate ajuta să slăbești (329 vizite)