Aripioarele de pui - avantajele si dezavantajele consumului
Marţi, 15.03.2011
Cuprins
Beneficiile aripioarelor de pui
Cu un continut de sodiu scazut, aripioarele de pui reprezinta o sursa buna de niacina si proteine. Un avantaj al aripioarelor de pui este acela ca ciorba care le contine se realizeaza intr-un timp mult mai scurt decat celelalte tipuri de ciorba.
Dezavantajele aripioarelor de pui
Astazi, puii sunt injectati cu hormoni steroizi care au rolul de
a le accelera cresterea, in regiunea gatului sau a aripilor. Avand in
vedere ca in aceste locuri se afla cea mai mare concentratie de
steroizi care se absoarbe si in restul organismului, acesti steroizi au
efecte ingrozitoare asupra organismului uman intrucat accelereaza
cresterea tumorilor. Sunt, cu precadere, mai periculosi in prezenta hormonilor feminini deoarece conduc la formarea chisturilor ovariene sau fibroamelor uterine. Un dezavantaj considerabil il reprezinta acela ca aripioarele de pui au mai multa grasime decat carne, gasita in cantitatea de piele, cea ce inseamna mult colesterol si multe calorii: este cu atat mai rau cu cat acestea sunt si prajite dupa ce sunt bine condimentate cu un amestec care atrage, de asemenea, grasimea. |
|
Vezi si
Ce este cetoza și de ce este benefică?
Raluca Margean |
Marţi, 15.03.2011