Fasolea - informatii nutritionale

Fasolea - informatii nutritionale
Alexandra Popa
Joi, 24.03.2011

Cuprins

Vezi care sunt avantajele si dezavantajele consumului de fasole. Afla informatiile nutritionale si proprietatile terapeutice ale fasolei.

Ce beneficii aduce fasolea?

- Fibrele continute de fasole sunt extrem de importante pentru sanatatea tubului digestiv.
- Reduce nivelul colesterolului.
- Poate fi pastrata o perioada relativ mare de timp.
- Diminueaza apetitul pentru mancaruri grase.
- Este importanta pentru rezistenta oaselor.
- Ajuta in procesele de coagulare si de refacere a tesuturilor distruse.
- Ajuta in mentinerea unui tranzit intestinal normal.

Informatii nutritionale pentru 100 g de fasole

- 62 kcal.
- Grasimi: 0.9 grame.
- Carbohidrati: 11.6 grame.
- Proteine: 5.2 grame.
fasole

Ce vitamine si minerale contine?

- Vitamine: retinol, acid ascorbic, niacina, tiamina, riboflavina sipiridoxina.
- Minerale: potasiu, sodiu, fosfor.

Ce proprietati terapeutice are?

- Scade riscul de cancer de colon si cancer de san.
- Contribuie la reducerea riscului de boala cardiaca.
- Scade riscul de diabet de tip II.
- Imbunatateste controlul diabetului de tip I si II.

Vezi si
Articolul urmator »
Dieta cu dopamină: ce este și ce beneficii are
Dieta cu dopamină: ce este și ce beneficii are
Raluca Margean | Miercuri, 29.05.2024
Incepe quiz
Test de psihologie: ce trebuie să știi despre tine?
Test de psihologie: ce trebuie să știi despre tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.5 (3)

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - diete si slabire

  1. Dieta OMAD: ce este și cum te poate ajuta să slăbești (384 vizite)