Vezi care sunt avantajele si dezavantajele consumului de maghiran. Afla informatii nutritionale si proprietati terapeutice ale maghiranului.
Ce beneficii are?
-Se utilizeaza ca planta ornamentala.
-Se intrebuinteaza ca: sedativ, tonic stomahic, diuretic, carminativ, antispasmotic.
-Stimuleaza apetitul si aciditatea.
-Este eficient in stimularea lactatiei si ajuta la eliminarea toxinelor din organism.
-Este folosit la aromatizarea mancarurilor, mezelurilor, muraturilor.
Informatii nutritionale 100 de grame de maghiran
-271 kcal.
-Grasimi: 7 grame.
-Carbohidrati: 60.600 grame.
-Proteine: 12.700 grame.
Ce vitamine si minerale contine?
-Vitamine: vitamina A, acid ascorbic, tocoferol si piridoxina.
-Minerale: fier, zinc si calciu.
Ce proprietati terapeutice are?
-Se foloseste la dezinfectarea ranilor.
-Remediu excelent pentru tratarea balonarilor, a durerilor reumatice.
-Daca este amestecat cu lamaie ajuta la vindecarea bolilor specifice femeilor.
-Trateaza gastrita hipoacida, afectiunile renale.
-Vindeca migrenele, cistita.
-Trateaza tulburarile provocate de menopauza, colitele de fermentatie si menstrele dureroase.
-Pulberea din flori de maghiran trateaza impotenta, spasmofilia, tulburarile nervoase si bronsita.
Care sunt dezavantajele consumarii acestui aliment?
-Ceaiul de maghiran nu este recomandat hipertensivilor sau persoanelor care au avut accidente vasculare.
-Celor care au febra cu valori mari (peste 38 de grade Celsius) le este interzis consumul de ceai de maghiran.