Vezi care sunt avantajele si dezavantajele consumului de piper negru. Afla informatii nutritionale si proprietati terapeutice ale piperului negru.
Ce beneficii aduce piperul negru?
- Este cel mai important, cel mai popular si cel mai utilizat condiment.
- Este folosit pentru aromatizare.
- Este utilizat pentru conservare.
- Creste calitatea mancarurilor si previne deterioarea lor.
- Stimuleaza productia de lapte.
- Uleiul de piper stimuleaza circulatia.
- Induce somnul.
- Ofera protectie ficatului.
- Reduce peroxidarea lipidelor.
Informatii nutritionale pentru 100 de grame de piper negru
- 255 kcal.
- Grasimi: 3.3 grame.
- Carbohidrati: 64.8 grame.
- Proteine: 11 grame.
Ce vitamine si minerale are piperul negru?
- Vitamine: vitamina A, niacina, acid ascorbic si tocoferol.
- Minerale: fier, zinc si potasiu.
Ce proprietati terapeutice are piperul negru?
- Uleiurile volatile pe care le contine au un efect antiinfectios puternic asupra cailor respiratorii.
- Stopeaza varsaturile.
- Detoxifica ficatul.
- Tusea iritativa si tusea uscata se trateaza cu doua varfuri de cutit de piper amestecate cu patru lingurite de miere si cu putina zeama de lamaie.
- Trateaza indigestia.
- Trateaza balonarile.
- Este util hipotensivilor.
- Persoanelor cu reumatism se recomanda o plamadeala de piper negru in rachiu.
- Astenia poate fi combatuta cu cateva doze de piper.
Care sunt dezavantajele consumului de piper negru?
- Poate agrava afectiuni cum ar fi gastrita hiperacida si hipertensiunea.
- Nu este recomandat persoanelor agitate, sensibile sau celor care sufera de tulburari ale sistemului nervos.
- Este contraindicat in starile inflamatorii acute si in hipertensiune grava, celor cu afectiuni oftalmologice ca si celor care au dureri laringo-faringiene.