Branza cu mucegai nobil albastru

Alexandra Popa

Beneficiile branzei cu mucegai nobil

Acest tip de branza face parte dintre acele produse traditionale, in functie de retetele specifice si realizate cu laptele colectat de la ferme din Austria si Bavaria. Contine fosfor, proteine si calciu.  

Branzeturile albastre sunt, de obicei, impachetate in folie pentru impiedicarea uscarii.

Branzeturile albastre cu mucegai reprezinta deliciul cunoscatorilor, dar sunt respinse de altii din cauza gustului  specific. Unele dintre cele mai cunoscute tipuri sunt: Cabrales, Roquefort, Stilton si Gorgonzola.

Mucegaiul albastru reprezinta o tulpina de penicilina adaugata laptelui inainte de cheagul pudra sau lichid.

Dezavantajele branzei cu mucegai nobil

Branza cu mucegai nobil albastru contine o cantitate considerabila de sodiu si grasimi saturate.

 branza cu mucegai

 

Articolul urmator Cum să slăbești, corect și eficient

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.3 (21)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    pastea (anonim)
    1 noiembrie 2013 20:08

    cum se serveste ,cuce se combina modul de prezentare culinara.