Branza cu mucegai nobil albastru

Branza cu mucegai nobil albastru
Alexandra Popa
Marţi, 15.03.2011

Cuprins

Beneficiile branzei cu mucegai nobil

Acest tip de branza face parte dintre acele produse traditionale, in functie de retetele specifice si realizate cu laptele colectat de la ferme din Austria si Bavaria. Contine fosfor, proteine si calciu.  

Branzeturile albastre sunt, de obicei, impachetate in folie pentru impiedicarea uscarii.

Branzeturile albastre cu mucegai reprezinta deliciul cunoscatorilor, dar sunt respinse de altii din cauza gustului  specific. Unele dintre cele mai cunoscute tipuri sunt: Cabrales, Roquefort, Stilton si Gorgonzola.

Mucegaiul albastru reprezinta o tulpina de penicilina adaugata laptelui inainte de cheagul pudra sau lichid.

Dezavantajele branzei cu mucegai nobil

Branza cu mucegai nobil albastru contine o cantitate considerabila de sodiu si grasimi saturate.

 branza cu mucegai

 

Incepe quiz
Ce titlu regal ți se potriveşte?
Ce titlu regal ți se potriveşte?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.3 (21)
pastea (anonim)
1 noiembrie 2013 20:08

cum se serveste ,cuce se combina modul de prezentare culinara.

Ne găsești pe