Spanacul - Informatii nutritionale si proprietati terapeutice

Cuprins
- Ce beneficii aduce spanacul?
- Informatii nutritionale pentru 100 de grame de spanac
- Ce vitamine si minerale contine spanacul?
- Ce proprietati terapeutice are spanacul?
- Care sunt dezavantajele consumului de spanac?
Vezi care sunt avantajele si dezavantajele consumului de spanac. Afla informatii nutritionale si proprietati terapeutice ale spanacului.
Ce beneficii aduce spanacul?
- Incetineste imbatranirea.
- Efectele lui benefice se datoreaza antioxidantilor care lupta impotriva radicalilor liberi.
- Protejeaza ochiul impotriva degenerarii maculei.
- Ajuta la producerea globulelor rosii.
- Ajuta la fixarea calciului in organism.
- Stimuleaza functionalitatea stomacului: stimuleaza miscarile mucoasei intestinale si favorizeaza tranzitul.
Informatii nutritionale pentru 100 de grame de spanac
- 23 kcal.
- Carbohidrati: 3.600 grame.
- Proteine: 2.900 grame.
Ce vitamine si minerale contine spanacul?
- Vitamine: retinol, acid ascorbic, tocoferol si niacina.
- Minerale: fier, potasiu si calciu.
![]() |
Ce proprietati terapeutice are spanacul?
- Previne infectia gingiilor.
- Se utilizeaza in convalescenta, prostatita, anemie, obezitate, astenie fizica si nervoasa, rahitism , senescenta, insuficienta renala, afectiuni cardiace, guta, hipertensiune arteriala, diabet, vascozitate sangvina crescuta, cistita, afectiuni renale, urinare si atonia vezicii urinare.
Care sunt dezavantajele consumului de spanac?
- Se recomanda consumul moderat de spanac in cazul persoanelor cu afectiuni hepatice, reumatice, inflamaþii gastrice si ale intestinului, din cauza continutului de oxalati de potasiu si de calciu.
- Persoanele care sufera de litiaza trebuie sa evite consumul excesiv deoarece contine acid uric.
- Contine mult sodiu.
