Vezi care sunt avantajele si dezavantajele consumului de usturoi. Afla informatii nutritionale si proprietati terapeutice ale usturoiului.
Ce beneficii aduce usturoiul?
- Este utilizat la prepararea, condimentarea sau aromatizarea unui mare numar de preparate culinare, de la carnati, salamuri, fripturi si pana la supe si salate.
- Excelent tonifiant si stimulent al productiei de anticorpi.
- Este folosit in industria farmaceutica la fabricarea medicamentelor care scad tensiunea arteriala prin incetinirea pulsului.
- Este un bun homeopatic.
- Ajuta la o mai buna digerare a alimentelor si fluidizeaza circulatia sanguina.
- Creste pofta de mancare.
Informatii nutritionale pentru 100 de grame de usturoi
- 149 kcal.
- Carbohidrati: 33.1 grame.
- Proteine: 6.4 grame.
Ce vitamine si minerale contine usturoiul?
- Vitamine: acid ascorbic, piridoxina, niacina si tiamina. Ce proprietati terapeutice are usturoiul?
- Trateaza bolile de plamani, tulburarile de circulatie si tumorile albe. Care este dezavantajul consumului de usturoi?- Nu poate fi consumat la orice masa si nici cu oricine, din cauza mirosului. |
|