Cum te ajută înotul să slăbești

Cum te ajută înotul să slăbești

Sorina Corneanu

Nu mai e un secret: înotul arde eficient grăsimile și ne ajută să fim sănătoși! Benefic pentru menținerea unei greutăți corporale ideale, sănătos pentru dezvoltarea solidă a oaselor copilului, încă din primele săptămâni de viață, precum și metoda perfectă în sculptarea siluetei oricărei doamne, înotul rămâne sportul potrivit oricui, în care performanța pentru sănătatea este miza cea mai mare.

tanara in apa marii

Slăbește prin înot

În rândul majorității femeilor, kilogramele în plus reprezintă o problemă principală. O mulțime de diete și trucuri vestimentare, renunțarea la micile plăceri vinovate și chiar înfometarea sunt doar câteva dintre metodele drastice aplicate în procesul de slăbire. Din păcate, foarte puține persoane iau în calcul, ca prim pas, înaintea altor soluții, înotul. Cele mai multe recurg la el ca ultimă soluție, atunci când dietele au fost în zadar.

Prin înot, apa provoacă, în mod benefic, „o furtună” asupra corpului, care unește procesul de ardere a caloriilor cu activitatea musculară intensă.

Indiferent dacă se depune efort sau nu, s-a constatat că într-o oră de înot se ard între 500 și 700 de calorii! Dacă ai între 60 și 70 de kilograme, o oră de înot, chiar în bălăceala plăcută din valurile mării, te va ajuta să arzi până la 800 de calorii. Datorită densității sale, apa este un mai bun adjuvant în procesul slăbirii decât aerul, pentru că fiecare mișcare efectuată în timpul înotului este echivalentă cu un antrenament de rezistență aplicat întregului corp.

Optează pentru înotul stil broscuță și orice efort dispare, în timp ce aripioarele, burta și celulita devin, în scurt timp, doar o amintire neplăcută.

Marele avantaj al înotului, în procesul de slăbire, este acela că, și după încheierea activității, corpul încă lucrează, câteva ore bune. Ca să slăbești, nu e o condiție obligatorie să transpiri sau să simți că „îți iese sufletul”. Important e ce se petrece cu mușchii tăi și cum contribuie ei la arderea caloriilor.

Vezi mai jos un clip în care poți descoperi cum să slăbești prin înot!

„Poți înota aproape în fiecare zi, fără a risca să te rănești. Nu poți spune același lucru despre antrenamentul de forță”, susține Joel Stager, director al Centrului pentru Știința Înotului de la Universitatea Indiana din Bloomington.

Până la urmă, ce este mai plăcut, mai ales vara, decât să îți petreci timpul înotând, în special atunci când știi că înotul te ajută, fără alte sacrificii din partea ta, să slăbești?

Pentru a slăbi sănătos, eficient și rapid, e bine să urmezi, cu regularitate, un program care să dureze cel puțin 3 luni. Începe cu un antrenament ușor, în prima lună, și treci apoi la unul mai avansat. Fie alegi să înoți mai mult timp într-o ședință, în ritm relaxant, fie scurtezi ședința, dacă timpul nu-ți permite mai mult, și înoți mai repede, depunând puțin efort.

Nu uita: după înot, e indicat să te odihnești și să respiri corect. Procesul de slăbire continuă și în faza de repaus, câteva ore bune.

inot

Să slăbești prin înot înseamnă, în același timp, să îți întărești articulațiile, să îți îmbunătățești activitatea musculară și să îți întărești sistemul cardiovascular și limfatic, ceea ce duce la reducerea semnificativă a celulitei.

În felul acesta, nu doar slăbești, ci te și menții la greutatea dorită, fără efort.

dopuri urechi  Dacă ești încă decisă și nu îți este clar ce e mai bun pentru tine, între diete restrictive și antrenamente chinuitoare la sala de sport, alege înotul! Pe celelalte sigur le-ai încercat deja, fără rezultat. Si, dacă te gândești să încerci înotul ca metodă de slăbire-și să te și ții de treabă-îți recomandăm să investești într-un set de dopuri de urechi de la Quies, excelente pentru practicarea sporturilor de apa și foarte practice și în duș. 

Deci, ce mai ai de pierdut? Nimic. În schimb, ai numai de câștigat! Iar toate astea, în timp ce te bucuri de o viață fără restricții! Produsul poate fi gasit online pe vavianpharma.ro si in farmacii.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Alimentele ce NU trebuie să lipsească din alimentația femeilor aflate la menopauză, conform Mihaelei Bilic
Alimentele ce NU trebuie să lipsească din alimentația femeilor aflate la menopauză, conform Mihaelei Bilic
Test de dieta: De ce nu reusesti sa slabesti?
Incepe quiz
Test de dieta: De ce nu reusesti sa slabesti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.9 (11)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.