Nu Skin

Cum te ajută statul în picioare la serviciu să slăbești

Alexa Galgau

Sedentarismul este mai mult decât nesănătos - este de-a dreptul ucigător! Omul modern se confruntă cu tot mai multe boli foarte grave din cauza faptului că stă toată ziua jos și nu face efort mai deloc, deși a fost construit tocmai pentru acest lucru (încă din cele mai vechi timpuri, omul a fost un vânător). Pentru că ne împotrivim naturii, "răsplata" este pe măsură și începem să ne îmbolnăvim tot mai devreme, deși avem o alimentație mult mai bună și o viață mult mai liniștită decât strămoșul vânător.

Din fericire, situația nu este iremediabilă, iar tu poți să faci o schimbare benefică și în cazul în care lucrezi 9 ore pe zi stând jos, în fața calculatorului. Iată cum te ajută statul în picioare să slăbești și să îți menții sănătatea!

Statul în picioare la muncă

Toate eforturile noastre de a fi sănătoși și de a trăi mult sunt zădărnicite de faptul că suntem obligați să stăm jos la serviciu, aceasta fiind situația în care se află cei mai mulți dintre noi. Statul jos pe perioade lungi a fost asociat cu durerile de spate, îngrășarea, problemele de inimă și problemele de circulație. De fapt, nici nu trebuie să citești studii în acest sens - nu-i așa că te simți foarte rău după ce stai ore în șir la un birou?

Descoperă câteva exerciții de gimnastică pentru birou, care îți vor proteja coloana!

La polul opus, statul în picioare a fost asociat cu o reglare a glicemiei, eliminarea grăsimilor și scăderea nivelului de colesterol, pentru că este stimulată circulația sanguină în corp. Dacă petreci cu trei ore mai puțin din zi stând jos, îți crește speranța de viață și scade riscul de a face boli cardiovasculare, iar pe deasupra mai și slăbești.

Datorită acestor informații, au apărut birouri la care stai în picioare, dar acestea nu sunt neapărat răspunsul, pentru că persoanele care le-au folosit au raportat că nu au petrecut mai mult de o oră utilizându-le. În realitate, este nevoie de cel puțin două ore de stat în picioare (cumulat) pentru a simți beneficiile. Problema cea mai mare cu birourile respective, însă, este că te obligă să stai pe loc, chiar dacă stai în picioare. Această schimbare nu este neapărat una revoluționară pentru organism, având în vedete că acesta are nevoie de o poziție verticală, dar și de mișcare.

Cea mai simplă metodă de a slăbi la serviciu este să te ridici de la birou și să te miști puțin prin încăpere. Într-un studiu realizat pe 5000 de persoane, cărora le-a fost studiat stilul de viață, participanții care se mișcau de colo-colo prin birou au ars de trei ori mai multe calorii decât cei care stăteau toată ziua la birou. Chiar dacă nu pare mare lucru, faptul că stai în picioare și îți pui puțin circulația în mișcare este foarte sănătos și te poate scuti de multe neplăceri. În plus, îți sporește productivitatea, pentru că este îmbunătățită circulația și, astfel, ajunge mai mult oxigen la creier.

Iată câteva idei prin care să înlocuiești mai ușor statul la birou cu statul în picioare și mișcarea:

 • nu mai ruga colegul care merge la magazin să îți aducă ceva de băut sau de ronțăit, ci ridică-te tu și fă drumul respectiv, pentru că nu durează atât de mult încât să îți afecteze munca;
 • renunță la comunicarea prin mail sau sistemul intern de chat atunci când poți, pentru că este mult mai bine să faci drumul până la colega sau colegul cu care vrei să vorbești. Iar dacă este la doar câțiva metri mai încolo, cu atât mai ușor îți va fi să mergi până la el/ea și să vorbești direct;
 • ridică-te de la birou și stai în picioare la geam. Privitul pe fereastră este foarte relaxant, iar statul în picioare îți va face bine la picioare, care de multe ori sunt amorțite de la atâta stat jos;
 • mergi la cea mai îndepărtată toaletă, ca să faci o "plimbare" mai lungă;
 • renunța la lift și ia-o mereu pe scări, chiar dacă te grăbești, pentru că nu îți va lua decât câteva minute în plus, ceea ce sigur nu este dramatic;
 • ridică-te și fă-ți ordine pe birou stând în picioare. Acest obicei te va ajuta și să îți organizezi mai bine spațiul de lucru, pentru că vei avea o vedere de ansamblu mai bună a acestuia;
 • pune un raft deasupra biroului și tine acolo dosarele importante, pentru că va trebui să te ridici de fiecare dată când ai nevoie de un document.

Statul în picioare este esențial dacă vrei să ai un corp mai sănătos si chiar și o viață mai lungă. Trebuie să te lepezi de comoditate dacă vrei să previi bolile asociate cu sedentarismul!

Află cum îți afectează sedentarismul viața!

 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  LIKE si intra in universul divelor!