De ce ar trebui să adaugi sare în cafea în loc de zahăr

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Trebuie să recunoaștem faptul că băutorii de cafea sunt un grup de oameni destul de creativi. De la caramel macchiato, cafeaua americano, vanilla latte, mocha frappuccino, flat white, irish până la mult apreciatul espresso, ei vin mereu cu noi modalități de a încorpora cafeina în stilul lor de viață.

În ultima vreme, a apărut o nouă practică, probabil cea mai controversată și neobișnuită de până acum. Dar, oh, atât, atât de gustoasă! Ei bine, tot mai mulți oameni adaugă în mod deliberat sare în loc de clasicul zahăr în cafeaua lor. Cu ce scop fac ei asta? Pentru a-i îmbunătăți și intensifica aroma naturală, spun aceștia. Poate fi o idee ciudată, dar această ultimă tendință este sprijinită îndeaproape și de... oamenii de știință.

Un studiu realizat pe această temă de cei de la publicația Nature a demonstrat clar că ionii de sodiu din sare suprimă gustul amar al cafelei și îi îmbogățesc aroma. Dacă gustul cafelei pe care tocmai ai preparat-o este deosebit de amar, un vârf de cuțit de sare te va ajuta să îl atenuezi și să faci infinit mai plăcută aroma licorii.

Așa că, data viitoare când îți faci sau îți comanzi cafeaua de dimineață și prima înghițitură te face să te strâmbi de amară ce este, adaugă un pic de sare pentru a o face mai savuroasă. Totuși, nu exagera cu sarea în cafea! Un vârf de cuțit de sare este mai mult decât suficient. În caz contrar, cafeaua va căpăta un gust chiar mai rău decât înainte. 

Nu este însă prima dată când proprietățile sării asupra gustului băuturilor sunt lăudate. Experții în vinuri au susținut anterior acest condiment pentru capacitatea sa de a îndulci și a echilibra aromele vinurilor ieftine. Fostul director tehnic al Microsoft, Nathan Myhrvold, a făcut această descoperire la o cină, după ce a adăugat, în glumă, puțină sare în paharul de cabernet al unui invitat, care a constatat că gustul vinului s-a îmbunătățit cu mult.

Surse foto: iStock

Articolul urmator Ce se va întâmpla cu corpul tău dacă începi să bei cafea decofeinizată

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.