Dieta cu tenie a sopranei Maria Callas, prin care a slăbit 30 de kilograme dar care i-a adus sfârșitul

Dieta cu tenie a sopranei Maria Callas, prin care a slăbit 30 de kilograme dar care i-a adus sfârșitul

Redactor Alexa Galgau

Pentru o femeie gurmandă, care adoră să se delecteze cu tot ce e mai bun în domeniul culinar, ținerea unei diete și pierderea kilogramelor în plus poate să fie un real chin, dacă nu chiar o misiune imposibilă. Așa se explică faptul că multe persoane adoptă diete periculoase, iar anumite obiceiuri de alimentație, care nu ar trebui promovate sub nicio formă, devin adevărate trenduri, unele care curmă vieți mult prea devreme. Vedetele adoptă adesea regimuri extreme, dând un exemplu negativ fanilor, iar acest lucru nu se întâmplă de ieri de azi, ci de multe decenii. Un exemplu în acest sens este faimoasa soprană Maria Callas, despre care s-a dezvăluit recent că ar fi slăbit peste 30 de kilograme cu ajutorul... teniei.

Află mai multe despre șocanta dietă ținută de Maria Callas, cum funcționează și care sunt pericolele pentru sănătate!

Dieta cu tenie urmată de Maria Callas 

Deși și-a început cariera internațională în 1947, când cântărețele de operă erau corpolente pentru că așa era „moda”, Maria Callas, la cele 108 kilograme ale ei, se simțea urâtă și disprețuită din cauza aspectului ei. Atunci când regizorul Luchino Visconti i-a spus că nu poate lucra cu ea dacă nu pierde 30 de kilograme, ea a reușit să facă acest lucru și chiar să depășească numărul de kilograme pe care trebuia să le dea jos, devenind mai slabă cu 30 de kilograme în cele din urmă, într-un timp foarte scurt!

Nicio dietă normală nu ar fi putut să îi garanteze asemenea rezultate, mai ales că se știe că Maria Callas era o mare iubitoare de mâncare. Ea avea o slăbiciune în special pentru prăjituri si budinci, însă ajunsese să trăiască mai mult din salate, visând la minunatele preparate pe care le putea savura înainte. Abia recent s-a aflat cât de mult a suferit din cauza restricțiilor, pentru că, printre hârtiile ei personale s-au descoperit nenumărate rețete notate cu meticulozitate, luate de peste tot din lume.

Orice femeie care iubește să mănânce poate să înțeleagă cât de frustrante sunt interdicțiile alimentare și cât de zadarnică pare lupta cu kilogramele. Maria Callas ajunsese probabil la un grad de disperare destul de mare din această cauză, pentru că se spune că până la urmă a recurs la o variantă extremă de pierdere a greutății: a consumat în mod deliberat tenie. Tenia este un parazit intestinal care, într-adevăr, provoacă o slăbire extremă, dar în același timp este foarte periculos pentru organism.

Talentata Maria Callas s-a transformat din rățușca cea urâtă într-o frumoasă lebădă, dar cu ce preț? Artista s-a luptat întreaga ei viață cu greutatea, însă nici această luptă nu a fost foarte îndelungată, pentru că a murit mult prea devreme, la 53 de ani, în Paris.

Care sunt pericolele dietei Mariei Callas

Din păcate, cazul dietei Mariei Callas nu a fost unul izolat și încă mai există oameni care recurg la astfel de metode extreme pentru a slăbi și a se conforma standardelor de frumusețe tot mai stricte ale societății. Dieta cu tenie este extrem de periculoasă pentru organism, chiar dacă oferă rezultatele la care mulți visează.

De altfel, dieta cu tenie este interzisă în multe state ale lumii, pentru că poate să provoace probleme grave de sănătate. Totuși, în anumite locuri, precum în Mexic, există centre de tratament care oferă această variantă. Persoanele care vor să slăbească sunt „tratate” cu tenie provenită de la vită, pentru că cea provenită de la porc poate fi extrem de periculoasă.

Tenia intervine în procesul de digestie și absoarbe nutrienții, ceea ce înseamnă că pot fi consumate cantități mari de mâncare, fără a asimila grăsimi, dar și substanțe esențiale precum vitamine și minerale. Cu alte cuvinte, tenia conduce la anemie. Dieta cu tenie este controlată, deși nu este sănătoasă și poate avea urmări grave chiar și după ce parazitul este eliminat. După ce persoana își atinge ținta de slăbire, se administrează un tratament pentru eliminarea teniei. O astfel de dietă extremă costă 1.500 de dolari.

Pericolele dietei cu tenie, pe care a ținut-o și Maria Callas, sunt:

- anemie;

- umflarea stomacului;

- blocaje intestinale;

- formarea chisturilor pe ficat, ochi, creier și coloană, cu potențial fatal.

Chiar dacă dieta cu tenie a Mariei Callas ar fi lipsită de aceste pericole, problema este că, în mod aproape sigur, kilogramele date jos astfel vor fi puse la loc într-un timp foarte scurt.

Articolul urmator
Alimentele ce NU trebuie să lipsească din alimentația femeilor aflate la menopauză, conform Mihaelei Bilic
Alimentele ce NU trebuie să lipsească din alimentația femeilor aflate la menopauză, conform Mihaelei Bilic
Ce antrenament de slabit ar trebui sa incerci dupa sarbatori?
Incepe quiz
Ce antrenament de slabit ar trebui sa incerci dupa sarbatori?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (7)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.